Uusi käänne F1:n kopiointikohussa: Ferrari valmis luopumaan protestistaan – yhdellä ehdolla

F1:ssä niin sanottu pinkki Mercedes -kohu on yhä päällä, sillä asiasta tehdyt valitukset ollaan viemässä urheilun vetoomustuomioistuimeen. Ferrarin mukaan se on valmis luopumaan omasta valituksestaan, mikäli kansainvälinen autoliitto FIA tekee tarvittavia liikkeitä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-talli Racing Point nostatti kohun jo alkuvuoden talvitesteissä, kun se esitteli viime kauden Mercedeksen mestaruusautosta kopioidun menopelinsä.

Racing Point myönsi, että se on mallintanut Mercedeksen rungon itselleen valokuvien perusteella.

Tapauksessa rikottiin kuitenkin sääntöjä. F1-talli Renault teki useita protesteja Racing Pointin jarrujen jäähdytysjärjestelmästä, jonka se oli ostanut Mercedekseltä. Tämän vuoden F1-sääntöjen mukaan jokaisen tallin on suunniteltava jäähdytysosat itse.

Kansainvälinen autoliitto FIA tuomitsi Racing Pointille 400 000 euron sakot. Sen lisäksi tallilta vietiin 15 valmistajien MM-pistettä.

Racing Point kuitenkin jatkoi osien käyttöä, mikä hermostutti useat F1-tallit. Alun perin Renault, McLaren, Williams ja Ferrari ilmoittivat protestihalukkuudestaan.

Viime viikkojen aikana Renault, McLaren ja Williams ovat kuitenkin luopuneet aikeistaan.

Jäljelle jää Ferrari, joka on pitänyt kiinni aikeistaan.

– Olemme valittaneet viime kisoissa nähdyistä tuomariston päätöksistä. Se, mitä Racing Point on tehnyt, ei ole oikein. Meidän mielestämme he toimivat lajin arvojen vastaisesti, eikä tuo saa jatkua, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto totesi Italian GP -viikonlopun yhteydessä.

Binotton mukaan Ferrari voi kuitenkin luopua protestistaan, mikäli FIA tekee sen mielestä oikeanlaisia liikkeitä.

– Olemme kysyneet ja hakeneet selkeyttä sääntöihin. Haluamme, että FIA luo uusia teknisiä direktiivejä kaudelle 2021, jotta kopiointi ei ole enää mahdollista.

– Loppujen lopuksi olemme valmiita luopumaan valituksestamme, Binotto kertoo.

Ferrarin lisäksi myös Racing Point teki oman vastavalituksensa päätöksestä. Racing Pointin omistaja Lawrence Stroll on halunnut puhdistaa tallin maineen huijausepäilyksistä. 

Lue myös:

    Uusimmat