F1-huijaamiskohussa lisää kierroksia – Ferrarista halutaan nostaa uusi protesti

F1-sarjassa koko loppukauden iso puheenaihe on liittynyt Ferrarin potentiaalisesti laittomiin toimiin. Italialaistallin kilpailija Red Bull teki aiheesta protestin, tarkemmin sanottuna tutkintapyynnön Yhdysvaltain GP:n alla. Nyt Red Bull kaipaa uutta liikettä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Koko jupakan keskiössä on epäilys siitä, että Ferrari on käyttänyt laittomia ratkaisuja polttoainevirtauksissaan ja polttoainemateriaaleissaan. Väitteiden mukaan tämä on tuonut Maranellon punaisille oreille huomattavasti lisää suorituskykyä.

Red Bull pyysi kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta selvitystä Yhdysvaltain GP:n alla. FIA vastasi tähän jakamalla teknisen direktiivin eli ohjeistuksen, joka koski polttoainemateriaaleja.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko paljasti jälkikäteen, että todellisuudessa Mercedeksellä oli omat näppinsä kehissä tutkintapyynnön ja protestin takana.

F1-varikolla uumoiltiin lauantain aika-ajojen alla sitä, että Red Bull voisi jättää jo toisen protestin Ferrarista. Red Bullin neuvonantaja Marko toivoo, että protestin jättävä taho olisi Mercedes.

– Me teimme oman osamme, Marko sanoi Auto Motor und Sportille, viitaten tutkintapyynnön jättämiseen.

– Nyt on Mercedeksen vuoro.

– He tietävät tuosta enemmän kuin me, Marko sanoi.

Auto Motor und Sportin sisäpiirilähteen mukaan Ferrari osoittaa ”äärimmäistä rohkeutta, mikäli he jatkavat samalla tavalla”.

Lauantaina Brasilian GP:n aika-ajojen jälkeen syytökset kääntyivät toiseen suuntaan, kun Ferrarin Sebastian Vettel piikitteli Red Bullin leiriä ”epäilyttävästä kehityksestä”. Red Bullin Max Verstappen kun ajoi paalupaikalle.

Lue myös:

    Uusimmat