Erikoinen paljastus F1-draamakisasta – Toto Wolff meinasi aiheuttaa kolarin: "Yksi tyhmin temppu, mitä olen tehnyt"

Tulosruutu: George Russell ajoi dramaattisen Itävallan GP:n voittoon

F1:n sunnuntain Itävallan GP:ssä nähtiin todella dramaattinen käänne, kun kisan ykkösenä ajanut Red Bullin Max Verstappen ja häntä ohittamaan lähtenyt McLarenin Lando Norris osuivat yhteen. Mercedeksen George Russell nousi kolarin jälkeen ykköseksi, ajaen kilpailun voittoon. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff teki kaiken keskellä ”todella typerän tempun”.

Red Bullin Max Verstappen johti kisaa seitsemän sekunnin erolla ennen toisia varikkopysähdyksiä. Verstappenin stoppi meni pieleen, minkä myötä kakkosena ajanut McLarenin Lando Norris pääsi hänen lähettyvilleen.

Norris haki usean kierroksen ajan ohitusta Verstappenista. Lopulta kaksikko osui yhteen, mikä johti siihen, että molemmat kokivat rengasrikon.

Mercedeksen George Russell hyötyi rytäkästä, kun hän nousi kilpailun kärkeen. Siitä paikasta britti ei enää luopunut.

Russell koki omia sydämentykytyksiä loppuhetkillä, kun Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff karjaisi hänelle viestin korvaan.

– Minulla oli vaikeuksia kovien renkaiden kanssa. Yhtäkkiä Toto huusi korvaani, että ”voit voittaa tämän!”, Russell kertasi hetkeä, jatkaen:

– Meinasin kolaroida, kun hän huusi tuon. Se (viesti) tuli niin lujaa korviini. Tuo osoittaa kuitenkin sen, että kuinka intohimoisesti suhtaudumme tähän lajiin, Russell mietti.

Itse huutaja eli Wolff häpesi tekojaan. Wolff myönsi, ettei hän tarkistanut sitä, missä kohtaa rataa Russell oli tuolla hetkellä menossa.

– Tuo oli varmaan yksi tyhmin temppu, mitä olen koskaan tehnyt, Wolff paukutti Saksan Skylle.

– Näin kuitenkin juuri, kun he kaksi (Verstappen ja Norris) törmäsivät toisiinsa. Tuo oli ensimmäinen kerta, kun minulle on käynyt noin näiden 12 vuoden aikana, mitä olen ollut näissä ympyröissä mukana. Hän oli juuri jarruttamassa 320 kilometrin tuntinopeudesta ja kerroin, että edellä olevat ovat kolaroineet. Minun pitää olla järkevämpi, Wolff sätti itseään.

Verstappen tipahti kolarin jälkeen viidenneksi. Norriksen leikki päättyi varikolle.

F1-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Britanniassa.

Lue myös:

    Uusimmat