Fernando Alonsolla tyly linja loppukauden pistetaistosta: "Ei merkitse mitään"

Taistelu F1-sarjan keskiryhmän kuljettajien kärkisijasta ei innosta McLaren-kuljettaja Fernando Alonsoa.

Uransa kuninkuusluokassa tähän kauteen päättävä Alonso on kerännyt kauden aikana 50 mestaruuspistettä ja pitää hallussaan kuljettajien sarjan kymmenettä sijaa. Force India -kuljettaja Sergio Perez on seitsemäntenä 53 pisteen kera, mutta tämä taistelu ei tuplamestaria jaksa innostaa.

- Sijoittuminen kuljettajien sarjan seitsemänneksi ei merkitse mitään. Sellaista varten on aivan turha laatia mitään suunnitelmia. Ainoa tavoitteeni on sijoittua yhdessä McLarenin kanssa valmistajien sarjassa niin korkealle kuin mahdollista, Alonso linjasi loppukauden suunnitelmiaan f1today.netin mukaan.

McLaren on 58 pisteellään valmistajien sarjan kuudentena. Eroa viidettä sijaa hallussaan pitävään Haasiin on kuitenkin 26 pistettä, minkä kurominen umpeen kauden neljän viimeisen kisan aikana on vähintäänkin haastava tehtävä. Takana väijyvään Force Indiaan eroa on 15 pistettä.

- Meillä ei ehkä ole toivoa tavoittaa Renault’ta tai Haasia, mutta eromme Force Indiaan ja Sauberiin kutistuu joka kisassa, koska he ovat nyt erittäin vahvoja. Emme anna heidän ottaa meitä kiinni ennen Abu Dhabia, mikä on tärkein tavoitteeni. Kuljettajien mestaruussarjasta en ole nyt kovinkaan kiinnostunut, Alonso summasi.

Lue myös:

    Uusimmat