Ferrari-väki odotti kuumeisesti uutta tähteään – viinanlemuisena löydetty Kimi Räikkönen vastusteli median eteen astelemista

Kari Hotakaisen uutuuskirja Tuntematon Kimi Räikkönen tekee selkoa myös suomalaisen F1-tähden viinanhuuruisista kommelluksista.

Pääkuvan video: Kimi Räikkösestä kertova kirja julkaistiin Helsingissä torstaina. Toimittaja Mervi Kallio keskusteli Räikkösen ja kirjailija Kari Hotakaisen kanssa teoksen sisällöstä.

Eräs näistä tarinoista sattui alkuvuonna 2007. Räikkösen piti esiintyä ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan Ferrarilla, mutta tuoretta tähtihankintaa ei näkynyt missään sovittuun aikaan aamukymmeneltä.

Räikköstä alettiin etsiä kyseiseltä hotellilta. Suomalaiskuskin huone oli tyhjä, miehen kello löytyi hotellin saunasta.

Juttu jatkuu videon alla.

Tässä vaiheessa Räikkösen läheinen ystävä Sami Visa, joka toimii nykyisin Räikkösen asioidenhoitajana, muisti, että kuski oli juopotellut suomalaisen näyttelijäystävänsä kanssa koko yön.

− Seuraavaksi koputetaan näyttelijän ovea. Ferrarin lehdistöpäällikkö katsoo kelloa ja käy kuumana. Kansainvälinen lehdistö istuu jo paikoillaan. Lopulta näyttelijän ovi aukeaa ja Kimi löytyy huoneesta viitteellisesti pukeutuneena, hän nukkuu sikiöasennossa ja on vetänyt vain takin peitokseen. Kimi vastustelee herätystä ja on sitä mieltä, ettei nyt viitsisi millään lähteä. Sami takoo järkeä päähän ja visiinitippoja silmiin. Kimi on vielä vahvasti tuoreen viinan lemussa. Lopulta Ferrarin uusi kuski astelee lehdistön eteen ja sanoo: "Buongiorno alla tutti!" Sehän meni aika hyvin, Kimi totesi jälkikäteen, Hotakainen kirjoittaa.

Räikkösen tulokaskausi Ferrarilla oli lopulta menestys, sillä hän varmisti maailmanmestaruuden viimeisessä kisassa Brasiliassa.

Lainaus on tänään julkaistavasta Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta (Siltala).

Lue myös:

    Uusimmat