Kimi Räikkönen katosi kesken neuvottelujen – "Löysimme hänet nukkumasta rengaslaatikosta"

Kimi Räikkösen moottoriurheilu-ura sai uuden nosteen, kun hän tutustui belgialaiseen Peter de Bruijniin vuonna 1997. Kari Hotakaisen kirjoittama Tuntematon Kimi Räikkönen -uutuuskirja paljastaa kaksikon historiasta mehevän tarinan.

Pääkuvan video: Kimi Räikkönen paljastaa, mikä johti kirjan julkaisuun.

Lupaavaksi kartingkuskiksi tiedetty Räikkönen suuntasi kilpailemaan Eurooppaan 90-luvun puolivälissä. Nousua hidasti kuitenkin huono kielitaito, rahapula ja eurooppalaisia kilpaveljiä heikompi kalusto.

Valmentaja-mekaanikko Kalle Jokinen tuli kuitenkin juuri oikeaan aikaan Räikkösten avuksi. Hän esitteli Kimin ja tämän perheen Peter de Bruijnille, joka toimi virittäjänä CRG-tallissa.

− Päätin antaa Kimille ja Kallelle käyttöön huippukuskeilta jääneitä varamoottoreita, De Bruijn muistelee Hotakaisen kirjassa.

Juttu jatkuu videon alla.

De Bruijn muistaa hauskan tarinan siitä, kun Räikköset tulivat keskustelemaan käytännön asioista hänen firmansa tiloihin.

− Vähän ajan päästä huomattiin, että Kimi on hävinnyt johonkin. Hänen isänsä Matti tuumasi arkisesti, että Kimi on varmaan nukkumassa jossain. Olin vähän hämmästynyt, kun jonkin ajan päästä löysimme hänet nukkumasta Bridgestonen rengaslaatikosta, De Bruijn kertaa.

Räikkösen unenlahjoista on riittänyt tuon jälkeen tarinaa, myös F1-piireissä.

De Bruijn perusti seuraavana vuonna oman tallin, jossa Räikkönen menestyi niin hyvin, että se herätti David ja Steve Robertsonin mielenkiinnon. Räikkönen nousi heidän manageroimanaan F1-sarjaan kaudelle 2001.

Lainaukset ovat torstaina julkaistusta Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta (Siltala).

Lue myös:

    Uusimmat