Mainos

Kimi Räikkösen ajotyyli valkeni Kari Hotakaiselle Maserati-kyydissä − "Älä sano mitään, näin tämä aina menee"

49:50

Kimi Räikkösen ajotaidot ja nopeus tunnetaan F1-radalla, mutta millainen kuski Räikkönen on siviilissä? Kari Hotakainen kertoo myös tästä uutuuskirjassaan Tuntematon Kimi Räikkönen.

Pääkuvan video: Kimi Räikkösestä kertova kirja julkaistiin Helsingissä torstaina. Toimittaja Mervi Kallio keskusteli Räikkösen ja kirjailija Kari Hotakaisen kanssa teoksen sisällöstä.

Hotakainen sai Räikkösen ajotyylistä omakohtaisia kokemuksia kirjan tekemisen yhteydessä muun muassa Malesiassa syksyllä 2017. Matka hotellilta Sepangin radalle jäi kirjoittajan mieleen.

Räikkösen ajamassa Maseratissa istuivat myös kuntovalmentaja Mark Arnall ja asioidenhoitaja Sami Visa.

− Penkki on säädetty mahdollisimman matalalle ja istuinnoja niin taakse kuin mahdollista. Näin hän istuu kaikissa autoissa. Tapa tulee töistä: formula-autossa istutaan melkein makuuasennossa, Hotakainen kirjoittaa.

− Kun rajoitus muuttuu sataan, Kimi nostaa nopeuden sataanneljäänkymmeneen. Vilkaisen Sami Visaa. Hän näyttää ilmeellään, että älä sano mitään, näin tämä aina menee.

Juttu jatkuu videon alla.

7:10

Kimin vanhempi veli Rami Räikkönen on huomannut saman.

− Se ajattelee, että jos nuo ei voi mennä tuosta, niin mä menen. Onhan tässä tyhjää. Paras tapa selvittää ruuhka on kiihdyttää, ei hidastaa, Rami kommentoi.

Räikkösen pitkäaikainen kypärämaalari Uffe Tagström hehkuttaa puolestaan F1-tähden ajotuntumaa.

− Jos se kerran ajaa jostain, ihan sama missä suurkaupungissa, niin seuraavana vuonna se muistaa varmasti miten se reitti meni. Ei se mitään navia tarvitse, ihan oma tajunta sillä on. Oma luotto on todella kova. Epäröintiä ei ole ollenkaan.

Mutta ei kehuja ilman risuja. Ystävä Juha Hanski pitää huolen siitä.

− Se on paska ajaja liikenteessä. Se on aivan holtiton. Silti sen kyydissä on rauhallinen olo, sillä on hyvä hahmotuskyky, Hanski summaa.

Lainaukset ovat tänään julkaistavasta Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta (Siltala).

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja