Kimi Räikkösen tallikaveri aivan hukassa uuden haasteensa kanssa: "Olin todella hämilläni"

Alfa Romeo -paikkansa F1-sarjassa menettävä Antonio Giovinazzi huomasi ensimmäisessä Formula E -testissään, että sähköautoihin totuttautuminen kestää häneltä oletettua kauemmin.

Giovinazzi solmi sopimuksen sähköformuloissa ajavan Dragon Penske -tallin kanssa. Italialainen on ajanut viimeiset kolme kautta F1-sarjassa.

Hän kävi ennen F1-kauden kahta viimeistä osakilpailua testaamassa tiistaina tulevan kauden ajokkiaan Valenciassa.

– Se on täysin luokka, Giovinazzi tunnustaa Grandpx.news-sivuston mukaan.

– Olen ajanut jo monia autoja – GT, LMP2, F1. Sitten menin tähän autoon, ja kaikki näyttää niin erilaiselta.

Ajotuntuma on Formula E -autoissa täysin erilainen tavanomaiseen verrattuna.

– Olin todella hämilläni, koska minulla on paljon opittavaa. Suurin ongelma minulle oli jarrutus, koska F1:ssä voimme todella viivyttää jarrutusta downforcen ollessa niin suuri. Tällä ei voi, Giovinazzi sanoo.

– Se on tuottanut siis vaikeuksia, mutta muistan myös, kun ajoin uuden sukupolven (F1-) autoa vuonna 2018, ja se oli sama juttu silloin.

Giovinazzin testi jäi Valenciassa lyhyeksi Saudi-Arabiassa ja Abu Dhabissa ajettaviin F1-kisoihin matkustamisen takia. Ajosta jäi lähinnä sekavat tunteet.

– On aika selvää, etten aja paljoakaan kilometrejä ennen ensimmäistä kisaani. Yritän vain saada tehtyä simulaattorilla töitä tehtaalla joulukuussa ja tammikuussa.

Alfa Romeo vaihtaa tulevalla kaudella molemmat kuljettajansa, kun Giovinazzin lähdön lisäksi Kimi Räikkönen lopettaa F1-uransa. Tilalle tulevat Valtteri Bottas ja kiinalainen F2-kuski Guanyu Zhou.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja