Ferrari-pomolta suoraa tekstiä tallin surkeasta jamasta – antoi kipakan näkemyksen velloviin potkuhuhuihin

F1-sarjan alkukausi on ollut Ferrarin osalta katastrofi, mikä on pakko myöntää myös Maranellossa. Tallipäällikkö Mattia Binotto latoi suoraa tekstiä tallin omilla nettisivuilla.

Avauskisassa Charles Leclerc selviytyi kuin ihmeen kaupalla toiseksi, mutta kun hänellä on kolmen kisan jälkeen 18 pistettä ja Sebastian Vettelillä yhdeksän pistettä, puhutaan saldona murto-osasta siitä, mitä Ferrari haluaa.

Unkarissa Vettel taisteli kuudenneksi ja Leclerc jäi puhtaasti ajamalla ulos pisteiltä. Vastaavaa on tapahtunut punaisille viimeksi kaudella 2014, kun hybridiaikaan siirtyminen tuotti vaikeuksia.

– Kolmen kilpailun jälkeen on selvää, että olemme huonommassa jamassa kuin odotimme ja meidän on reagoitava välittömästi, Binotto sanoi Ferrarin sivuilla.

Italiassa ollaan tunnetusti kärsimättömiä, ja Binottonkin asemasta on käynnistynyt kunnon huhumylly. Jotain pitäisi saada nyt aikaan.

– Koko autoprojekti täytyy arvioida uudelleen, ja ottaa samalla huomioon nykysääntöjen rajat. Olen hyvin tietoinen siitä, ettei F1:ssä ole taikasauvaa, mutta meidän täytyy nostaa tasoamme, jotta voimme muuttaa suuntamme - sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä.

– Saattaa olla myös välttämätöntä, että tarkastelemme organisaatiotamme uudelleen, jotta pystymme parantamaan ja vahvistamaan työskentelytapojamme. Ensin meidän pitää kuitenkin ymmärtää se, mikä tähän on johtanut, Binotto linjaa.

Tallipäällikkö vakuuttaa luottoaan tallin työntekijöihin – usko on vahva myös siihen, että Ferrari palaa voittavalle tielle.

– Siihen menee hetki, mutta koko yhtiö ymmärtää ja tukee tätä visiota. Siksi minusta on huvittavaa lukea tarinoita, jotka käyvät kierroksilla. Potkujen antamisella auto ei kulje kovempaa, Binotto linjaa.

Nyt Ferrarilla ja muilla talleilla on puolitoista viikkoa aikaa keksiä ratkaisuja, kausi jatkuu ensi viikolla Silvestonessa.

Lue myös:

    Uusimmat