Ferrari-pomolta suoraa puhetta Sebastian Vettelistä: "Hänellä oli selvä vaikutus"

Ferrarin toimitusjohtaja Louis Camilleri myöntää Sky Sportsille, että Charles Leclercin erinomaisella ajamisella oli vaikutusta nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin suorituksiin päättyneellä F1-kaudella.

Saksalaisen Vettelin tulevaisuus Ferrarilla on vaakalaudalla, sillä hänen sopimuksensa päättyy ensi kauteen. Leclercillä on puolestaan pidempi sopimus. Vettel on ollut Ferrarin ykköskuski saavuttuaan talliin, mutta Leclerc voitti enemmän kisoja heti ensimmäisellä kaudellaan Ferrarilla. Tallipäällikkö Mattia Binotto sanoo, että Vettel on korvaamaton Ferrarille.

– Hän ollut tallissa monen vuoden ajan ja tuntee sen hyvin. Hänellä on paljon kokemusta ja hän on voittanut neljä MM-titteliä. Siitä ei ole epäilystäkään, että sellainen kuljettaja on avainasemassa projektissamme, Binotto kertoo.

Leclerc oli viime kaudella MM-pisteissä kolmas ja Vettel viides. Piste-eroa kaksikon välille syntyi 38 pistettä. Binotto sanoo, että Vettel ei ollut sinut auton kanssa. Vettel paransi Binotton mielestä kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Ferrarin toimitusjohtaja Camilleri myöntää kuitenkin Leclercin vaikutuksen Vettelin suorituksiin.

– Hänellä oli selvä vaikutus. Sitä ei voi välttää silloin, kun olet maailmanmestari ja tällainen nuori kaveri tulee tekemään uskomattoman kauden, Camilleri toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat