Mersu-pomo tunnustaa tosiasiat: ”Olemme nyt altavastaajia”

Kolme vuotta formula ykkösiä hallinnut Mercedes-talli on nyt virallisesti altavastaajan asemassa suhteessa Ferrariin, julistaa tiimin moottoriurheilujohtaja Toto Wolff.

Ferrari tasasi Monacon kaksoisvoitollaan alkaneen F1-kauden voitot Mersua vastaan 3–3:een, kun Sebastian Vettel viiletti voittoon ennen tiimikaveriaan Kimi Räikköstä. Vettel johtaa nyt kuljettajien MM-sarjassa Lewis Hamiltonia 25 pisteellä ja Ferrari valmistajien sarjassa Mercedestä 17 pisteellä.

– He ansaitsivat voittonsa. Heillä on tämän hetken nopein auto, Wolff tunnusti lehdistötilaisuudessaan sunnuntaina.

Asetelma toki sopii Mersulle, sillä vuodesta 2014 lähtien vain 11 kisavoittoa hukannut talli voi nyt sysätä mestaruuspaineet Ferrarille, jonka edellisistä mestaruuksista alkaa tulla jo kymmenen vuotta täyteen.

– Minä pidän määritelmästä ’altavastaaja’, koska ihmiset haluavat nähdä altavastaajan voittavan. Itse asiassa olemme olleet sitä jo kauden alusta lähtien, Wolff kommentoi.

Kisojen sisällä tapahtunut heilahtelu luo kuitenkin varjoja Mercedeksen kehitystyölle. Monacon viikonloppu oli tiimille kauden heikoin, kun Valtteri Bottas jäi neljänneksi ja Hamilton pystyi nousemaan pieleen menneen aika-ajon jälkeen vain seitsemänneksi.

– Me olemme hukanneet monta kertaa renkaiden parhaan toimintatilan emmekä saaneet missään vaiheessa molempia autojamme siihen ikkunaan.

– Tuo epäjohdonmukaisuus on seurannut meitä läpi kauden. Toisaalta taas Ferrari oli nopea heti, kun he laittoi auton radalle Barcelonassa.

– Joten kyllä, olemme altavastaajia ja meidän täytyy ottaa ero kiinni. Tämä on uusi todellisuus tällä hetkellä, Wolff jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat