Ferrari tehnyt myllerryksen keskellä kovan linjanvedon – "Tämä tarkoittaa, että vain voitto kelpaa"

F1-sarjan jättiläinen Ferrari lähtee tulevaan kauteen Mattia Binotton johdolla. Hän on italialaistiimin neljäs tallipomo viiden vuoden sisällä, mutta tästä huolimatta Maranellon väki hakee mestaruutta aiempaan suuremmilla panoksilla. 

Ferrarin edelliset mestaruudet formula ykkösissä ovat vuosilta 2007 (kuljettaja) ja 2008 (valmistaja). Paine MM-tittelien saavuttamiseen on ollut lähivuosina valtava, mikä on näkynyt jatkuvina muutoksina muun muassa tallipomon pallilla. 

Stefano Domenicali. Marco Mattiacci. Maurizio Arrivabene. Ja nyt Mattia Binotto

– Tämä ei ole hyvä merkki. Se osoittaa, että heillä on jatkuvasti haku päällä oikeaan toimintamalliin ja johtohenkilöön, C Moren asiantuntija Toni Vilander huomauttaa.

Vilander on seurannut F1-jätin tekemistä läheltä, sillä hän edustaa Ferraria kestävyysajojen puolella. 

– Maranellossa on "vähän" hommat sekaisin. Jatkuva pieni myllerrys on käynnissä.

Myllerryksestä huolimatta menestystä haetaan Vilanderin mukaan entistä suuremmin pelimerkein. 

– On ilmoitettu, että taloudellista panostusta nostetaan edelleen, mikä tarkoittaa sitä, että vain voitto kelpaa. Tai sitten jälleen vaihdetaan tallin sisällä johtohenkilöitä. Siinä mielessä työympäristö ei ole helppo.

– Paine Vettelin ja tallin suuntaan on erittäin kova.

Sebastian Vettel jahtaa viidettä MM-titteliään neljän Red Bullilla saavutetun maailmanmestaruuden jatkoksi. Kimi Räikkösen paikan toisessa autossa ottaa Sauberilla vahvaa jälkeä tehnyt 21-vuotias Charles Leclerc

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vettel ja Ferrari ovat päässeet melko lähelle Mercedestä kahdella edellisellä kaudella. Vaikka alkavan kauden autoihin tuli sääntömuutoksia varsinkin aerodynamiikkapuolelle, Vilander uskoo saksalaistiimin lähtevän vuoteen suosikkina. Syitä on paljon. 

– Luotettavuus, nöyrä ja realistinen tapa tehdä töitä, huikea tekninen osaaminen sekä yksi vahvimmista kuljettajakaksikoista (Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas), Vilander nostaa esimerkeiksi.

– Viime vuosien menestys ei ole tullut tuurilla, Vilander linjaa. 


Lue myös:

    Uusimmat