Ferrari-pomo otti aika-ajokatastrofin omaan piikkiinsä – "En usko tämän johtuneen huonosta tuurista"

Ferrarin aika-ajoista muodostui totaalinen katastrofi, kun sekä Charles Leclerc että Sebastian Vettel joutuivat jättämään aika-ajot kesken erilaisten teknisten vikojen vuoksi. Tallipäällikkö Mattia Binotto uskoo, ettei kyse ollut vain huonosta tuurista.

Vahvaa vauhtia läpi viikonlopun pitänyt Ferrari sai roppakaupalla jääkylmää vettä niskaansa, kun Vettel joutui jättämään leikin kesken turbovian vuoksi ennen kuin hän ehti ajaa kierrostakaan. Päätösosioon lupaavin esityksin ajanut Leclerc puolestaan jäi ilman aikaa kolmososiossa polttoainejärjestelmässä olleen vian vuoksi.

Tekniset ongelmat vesittivät näin ollen italialaistallin haaveet kauden neljännestä paalupaikasta. Ferrari-pomo Binotto oli harmissaan koko tallin ja varsinkin kuljettajien puolesta.

– Ei epäilystäkään, että talli on erittäin pettynyt. Emme ole pettyneitä vain, koska olimme tänään iskukykyisiä, vaan myös siksi, että tämä oli jotain sellaista, minkä ei olisi pitänyt tapahtua. Se on sääli kuljettajillemme, koska heillä oli ainekset hyvään aika-ajoon, Binotto harmittelee Sky Sportsin mukaan.

Ferrari oli vapaissa harjoituksissa selvästi niskan päällä pahimpaan kilpakumppaniinsa Mercedekseen nähden, mutta tekniset viat avasivat Mercedekselle vapaan väylän paalupaikalle. Binotto ottaa lauantaiset takaiskut omaan piikkiinsä, eikä usko huonolla tuurilla olleen osaa tapahtumissa.

– Tunnen, että se on minun vastuullani. Sattui kaksi erilaista ongelmaa, mitä ei ole käynyt koskaan aikaisemmin. Se on jotain, mitä meidän on mietittävä, koska en usko tämän johtuneen huonosta tuurista. Meidän on opittava läksymme, jotta voimme kehittyä tallina, Binotto toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat