Ferrari-pomo kommentoi villinä pyöriviä Lewis Hamilton -huhuja: "Juttelen joka kisassa hänen kanssaan"

F1:n kestohuhu: Lewis Hamilton Ferrarille. Siirto, mitä on pitkään spekuloitu, ei ole koskaan toteutunut. Tuoreeltaan aiheeseen liittyvät huhut ovat vain voimistuneet, kun Hamilton ei ole allekirjoittanut jatkoa Mercedeksen kanssa.

F1:n seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton on vihjaillut vuosien saatossa sillä, että hän haluaisi ajaa joku päivä Ferrarilla. 

Realismin partaalle tämä ei ole kuitenkaan koskaan laskeutunut. Hamilton aloitti F1-uransa McLarenilla, mistä hän siirtyi Mercedekselle kaudeksi 2013.

Aiemmin keväällä julkisuuteen levisi huhuja, joiden mukaan Ferrari olisi tarjonnut Hamiltonille sopimusta. Raporttien mukaan Hamilton kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta.

Spekulaatiot ovat pyörineet silti kuumina, sillä Mercedes ei ole päässyt sopuun jatkosta britin kanssa.

Ferrarin tallipäällikkö Frederic Vasseur päätti kommentoida avoimesti liikkeellä olevia huhuja Gazzetta dello Sportin haastattelussa. 

– Juttelen joka kisassa hänen kanssaan, Vasseur vastasi.

– Hän ajoi minun tallissani parikymmentä vuotta sitten ja olemme yhä läheisiä. Autoin häntä silloin, kun hän meni McLarenille ja kun hän ajoi ensimmäisiä vuosia F1:ssä. Juttelemme aina silloin tällöin. Toki, on selvää, että jos meidät nähdään yhdessä varikolla, niin meteli nousee. Mutta suhde on säilynyt hyvänä, Vasseur vakuutteli.

Vasseur avasi myös sitä, että miksi hän haluaisi tehdä yhteistyötä Hamiltonin kanssa.

– En halua verrata häntä meidän omiin kuskeihimme, koska siinä ei olisi mitään järkeä. Mutta jos puhutaan huippukuskista, niin silloin ei puhuta pelkästään ajotaidoista. Silloin puhutaan myös teknisestä ja strategisesta osaamisesta. Siinä tapauksessa voi puhua Hamiltonista, (Max) Verstappenista kuin myös muun muassa (Charles) Leclercistä. Elämä vain helpottuu tuossa skenaariossa. Jokainen, joka toimii F1:ssä, suhtautuu intohimoisesti moottoriurheiluun ja he tykkäävät työskennellä mestareiden kanssa, Vasseur selitti.

F1-kausi jatkuu elokuun lopulla Hollannissa.  

Lue myös:

    Uusimmat