Ferrari lätkäisi ex-tallipäällikölleen pitkän ”liikkumiskiellon” – viety jo uuteen F1-jättiprojektiin

Ferrarin tallipäällikön paikalta eronnut Mattia Binotto ei liikahda ihan hetkeen mihinkään muuhun talliin.

Ferrari tiedotti marraskuun lopulla, että sen F1-tallin pomona toiminut Binotto ei jatka enää tehtävässään.

Binotto, 53, ehti toimia neljän kauden ajan Ferrarin tallipäällikkönä. Hän päätti erota sen jälkeen, kun Ferrari ei onnistunut voittamaan valmistajien tai kuljettajien maailmanmestaruutta huippunopealla vuoden 2022 autollaan.

Se, mitä Binotto seuraavaksi tekee, on arvoitus. Aikataulullisesti mitään ei ainakaan hetkeen tapahdu.

Muun muassa F1-sivusto Pitpass viittaa raportteihin, joiden mukaan Ferrari olisi asettanut Binottolle pitkän "liikkumis-" eli kilpailukiellon. Se ulottuu väitteiden mukaan tämän vuoden loppuun asti.

Binottoa on jo viety uuteen, jättimäiseen F1-projektiin. Hänen nimensä on noussut esille, kun julkisuudessa on pyöritelty mahdollisia ehdokkaita Audin F1-projektin johtoon.

Saksalainen autovalmistaja Audi liittyy F1:siin vuonna 2026. Audi toimii jatkossa Sauberin moottorivalmistajana.

Ferrarin entisen urheilupäällikön Cesare Fiorion mukaan Binotto olisi täydellinen taho Audin F1-koneiston johtoon. Binotto kun on niittänyt mainetta huippuluokan insinöörinä, jolta löytyy rutkasti teknistä tietotaitoa.

– Jos liittyisin F1:siin, kuten he (Audi) nyt tekevät, en päästäisi häntä käsistäni, Fiorio sanoi Corriere dello Sportille.

– Olisin pitänyt hänet muutenkin Ferrarilla. Hän on mainio mekaanikko. Ferrarin F1-75 oli Red Bullin kanssa vuoden 2022 paras auto, Fiorio jatkoi.

– He eivät vain voittaneet siksi, koska he taistelivat luotettavuusongelmien kanssa. Sen lisäksi he tekivät joitain strategisia ja kuskit tekivät yksittäisiä henkilökohtaisia virheitä.

– Binotto on mahtava insinööri. Tallipäällikkönä olo on aivan toinen juttu, Fiorio niputti.

Uusi F1-kausi käynnistyy maaliskuussa Bahrainissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja