Toto Wolff löi pöytään katkeria Ferrari-väitteitä – F1-sarjan johtoon on pesiytynyt voimakas ilmiö

F1:ssä kuultiin tällä viikolla merkittäviä uutisia, kun Ferrarin entinen tallipäällikkö Stefano Domenicali nimitettiin sarjan uudeksi toimitusjohtajaksi. C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen nostaa esille huomion siitä, miten F1:ä johtaa nyt ”entinen bändi”.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

C Moren suoratoistopalvelu vapaasti katseltavissa 25.-27.9.

Domenicali korvaa tehtävässään Chase Careyn, joka jatkaa neuvonantajana F1:n organisaatiossa.

Perjantaina julkistettu nimitys herätti nopeasti voimakkaita reaktioita – erityisesti Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin suunnalta. Wolffia oli viety kyseiselle paikalle jo monen kuukauden ajan. Valinta kohdistui kuitenkin aivan muualle.

– Olisin varmaankin ottanut roolin vastaan, jos he olisivat tarjonneet sitä minulle. Ferrari oli eri mieltä, Wolff paljasti perjantaina Sky Sportsin haastattelussa.

55-vuotias Domenicali toimi Ferrarin tallipäällikkönä vuosina 2008-2014. Sen jälkeen hän on vaikuttanut superautoja valmistavan Lamborginin johtokunnassa.

C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen tuntee hyvin Domenicalin, sillä Oikarinen työskenteli italialaistallissa, kun Domenicali oli sen tallipäällikkönä.

– F1:n johdossa tuntuu käyvän vähän niin kuin The Blues Brothers -elokuvassa. Eli laitetaan bändi jälleen kokoon. Nyt Jean Todt on johtanut kansainvälistä autoliittoa FIA:a, Ross Brawn on johtanut F1:n teknistä puolta ja Domenicali tulee sinne ikään kuin tallipäälliköksi. Tässä on vahva Ferrarin miehistö taas nipussa, Oikarinen miettii.

Todt on Domenicalin tapaan Ferrarin vanha tallipäällikkö. Hän on nyt kansainvälisen autoliiton presidentti eli autourheilun kattojärjestön ylin pomo. Brawn vaikutti puolestaan pitkään Ferrarilla.

Domenicali taas nimitettiin Todtin seuraajaksi Ferrarin johtoon.

– Hän saa nyt eteensä haastavan tehtävän. Domenicali on ennen ollut tallin puolella ja hän on vienyt yhtä tallia eteenpäin. Nyt ollaan yhtäkkiä pöydän toisella puolella ja nyt pitää neuvotella kaikkien tallien kanssa. Ja koko F1-sarjaa pitää viedä aika rautaisella otteella eteenpäin. Siinä riittää haastetta, Oikarinen jatkaa.

Mutta miten Domenicali onnistuu uudessa tehtävässään? Oikarinen luottaa, että hyvin.

– Hänen pitää osata sanoa kovalla kädellä ei, ja viedä asioita oikeaan suuntaan. Uskon kyllä, että hän onnistuu siinä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja