F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1:ssä muhii raju riita – Ferrari valmis tekemään tylyn tempun Mercedes-pomolle

F1-sarjassa legendaarisella Ferrarilla on oma erityisasema yhden pykälän myötä. Ferrarille myönnettiin takavuosina oikeus, jonka avulla italialaistalli voi torpata käytännössä minkä tahansa merkittävän muutoksen ja päätöksen. Nyt Ferrari väläyttelee mahdollisuutta, jossa se turvautuisi oikeuteen Mercedes-pomon Toto Wolffin kohdalla.

47-vuotiasta Wolffia on viety koko F1-sarjan johtoon Liberty Median nykyisen toimitusjohtajan Chase Carey’n tilalle. Liike tapahtuisi ensi kauden jälkeen.

Tämä ei lämmitä kuitenkaan Ferraria, joka on joutunut todistamaan Wolffin johtaman Mercedeksen ylivoimaa jo usean vuoden ajan.

Ferrarin toimitusjohtajan Louis Camillerin mukaan italialaistalli on valmis turvautumaan niin sanottuun veto-oikeuteensa. Tällä tarkoitetaan erityispykälää, jolla Ferrari voi estää minkä tahansa merkittävän muutoksen F1-sarjassa.

– Tuo loisi eturistiriidan, Camilleri sanoi Wolffin potentiaalisesta nimityksestä Guardianin mukaan.

– Ei olisi hyvä asia, että Wolff johtaisi F1:stä, Camilleri jatkoi.

Ferrarin toimitusjohtaja Camilleri perusteli ratkaisua "peilikuvalla".

– Jos Mattia Binotto (Ferrarin tallipäällikkö) olisi ehdokas korvaamaan Chasen, niin kukaan ei olisi tyytyväinen varikolla. Veto-oikeutemme on viimeinen keino. Jos tämä tilanne (Wolffin nimitys) näyttäisi todennäköiseltä, niin selittäisimme asemamme melko selkeästi Liberty Median ihmisille, Camilleri totesi.

Mitä tästä seuraisi? Miten Mercedes reagoisi siihen, jos Ferrari päättäisi torpata Wolffin aikeet? Itävaltalaista tallipomoa kun on pidetty kaikista potentiaalisimpana vaihtoehtona Carey’n korvaajaksi.

Wolffin jatkoaikeet ovat vaikuttamassa myös brittikuski Lewis Hamiltonin kuvioihin. Hamiltonin nykyinen Mercedes-sopimus päättyy tulevaan kauteen, eikä hän ole sopinut jatkosta saksalaistallin kanssa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja