Fernando Alonson yllä pyörii villi F1-siirtohuhu – näin espanjalaislegenda kommentoi

Formula ykkösten aina porinaa nostattavat kuljettajamarkkinat kiehahtivat kunnolla jo ennen kauden alkua, kun Mercedes-legenda Lewis Hamilton järisytti urheilumaailmaa ilmoittamalla siirtyvänsä Ferrarille ensi vuodeksi.

Mercedeksellä ensi kaudeksi avautuvan paikan täyttäjästä spekuloidaan, ja yksi sopassa pyörivistä nimistä on kukas muu kuin 42-vuotias Fernando Alonso.

Espanjalainen Alonso lukeutuu Hamiltonin ja Max Verstappenin kanssa nykyisen F1-kuljettajiston maailmanmestareihin (2005, 2006). Tämän kauden jälkeen hän on vapailla markkinoilla, sillä sopimus Aston Martinin kanssa umpeutuu. Ja vaikka Alonso olisikin voinut vannotella sitoutumistaan Astoniin, hän on sen sijaan pulputtanut uransa parhaista tuloksista kautta edeltävissä kuntotesteissä ja siitä, että on ainoa maailmanmestari napattavaksi kaudella 2025.

Ei siis ihme, että Alonso on Autosportin mukaan kenties ykkösehdokas Hamiltonin korvaajaksi Mercedeksellä. Tilannetta tekee entistä herkullisemmaksi se, että veteraanin ohella Mercedes-huhumyllyssä pyörii toisen kokemusääripään vaihtoehto: junioriluokissa hurjaa jälkeä tehnyt Mercedes-organisaation superlupaus, "Italian Kimi" eli 17-vuotias Andrea Kimi Antonelli.

Huhumylly yllätti nyt

Alonso kommentoi huhuja Autosportille.

– Tilanne on osaltani mielenkiintoinen, koska olen mielestäni hyvissä neuvotteluasemissa. Haluan kuitenkin ajaa ainakin pari (alkavan kauden) kisaa vaivaamatta näillä asioilla päätäni liikaa. Tästä tulee pisin kausi F1:ssä (24 kisaa), ja haluan olla energinen vielä kauden lopullakin. Keskittyminen on nyt siinä, ei niinkään ensi vuodessa, Alonso pyöritteli F1-testien päättyessä Bahrainissa.

Alonso on kertonut, että sai tietää harjoituskiireiden takia pitkäaikaisen kilpakumppanin Hamiltonin kohusiirrosta vasta päivä ilmoituksen jälkeen. Ja Hamiltonin päätöksen myötä villiintynyt huhumylly yllätti hänet nopeudellaan.

– Odotin ehkä, että kesällä päästään vauhtiin (sopimusspekulaatioissa), mutta ne alkoivat nyt todella aikaisin.

Tällä hetkellä peräti 13 alkavan kauden kuljettajaa on tilanteessa, jossa heidän sopimuksensa päättyy tähän kauteen.

Lue myös:

    Uusimmat