Paljastus: Fernando Alonso kärkkyi F1-huippupestiä – Valtteri Bottas vei nokan edestä

F1-sarjan kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson nimi on pyörinyt sitkeästi huhuissa, kun eri tahot ovat pyöritelleet espanjalaisen mahdollista paluuta kuninkuusluokkaan. Alonso teki nyt paljastuksen, joka liittyi muutaman vuoden takaisiin tapahtumiin.

Alonso päätti jättää F1-sarjan viime kauden päätteeksi, sillä hän halusi keskittyä muun muassa Indy500-kilpailuun. Viime vuosina Alonso ajoi F1-sarjassa McLarenilla.

Man In Town -lehden haastattelussa Alonso kuitenkin paljasti, että hän kävi keskusteluja potentiaalisesta huippusiirrosta.

– Olin yhteydessä Mercedeksen kanssa aikoinaan, Alonso kertoi, tarkentaen:

– 2016, kun Nico Rosberg päätti lopettaa, juttelin Toto Wolffin kanssa, espanjalainen viittasi Mercedeksen tallipäällikköön.

– Emme kuitenkaan koskaan päässeet yhteisymmärrykseen, Alonso sanoi kyseisistä neuvotteluista.

Paikka päätyi Alonson nokan edestä suomalaiskuski Valtteri Bottakselle, joka korvasi Rosbergin.

Alonso jatkoi tämän jälkeen McLarenilla, jossa espanjalainen juuttui joukon häntäpäähän.

Mercedeksellä Bottas taistelee tällä kaudella maailmanmestaruudesta erityisesti tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan.

Potentiaalisen F1-paluun yhteydessä Alonso ilmoitti selkeän ehdon: hän palaa, mikäli hän saa auton, jolla voi taistella maailmanmestaruudesta.

Alonso alkaa olla jo todellista konkariluokkaa autourheilumaailmassa. 37-vuotiaana hän ei ole kuitenkaan huolissaan siitä, että hänen ikänsä vaikuttaisi hänen mahdollisuuksiin.

– Fyysisesti voi sanoa, että kroppa reagoi parhaiten 25-30 vuoden iässä. Nuo olivat ne vuodet, jolloin tunsin olevani fyysisesti kaikista parhaimmassa iskussa.

– Mutta kokemus on myös sellainen elementti, minkä saa ajan kuluessa ja mikä on myös erittäin tärkeässä asemassa, Alonso muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat