F1-mestarilta villi ehdotus – Lewis Hamiltonin seuraajaksi ikoninen taho?

Kuka korvaa Lewis Hamiltonin?

Tämä kysymys on nyt tiukasti tapetilla formulaympyröissä.

Keskustelu nousi pinnalle, kun F1:n seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton teki yllättävän ratkaisun. Hamilton vaihtaa tulevan kauden jälkeen Mercedekseltä Ferrarille, vaikka hän solmi viime syksynä kahden vuoden mittaisen jatkon Mersun kanssa.

Hamiltonin shokeeraava päätös ei tullut yllätyksenä pelkästään formulafaneille. Jopa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff häkeltyi ratkaisusta. Niin Wolff kuin monet muut olettivat, että Hamilton lopettaisi uransa Mercedeksellä, mitä (tallia) hän on edustanut vuodesta 2013 lähtien.

Mutta ken korvaa Hamiltonin?

Spekulaatiot käyvät kuumina. Nyt keskusteluun osallistui myös vuoden 2009 F1-maailmanmestari Jenson Button, joka löi pöytään villin ehdotelman:

Fernando Alonso.

Eli formuloiden ikoninen sotaratsu, joka siirtyi viime kaudeksi Aston Martinille. Vaikka Alonso kuuluu F1:n konkariosastoon, hän näytti viime kaudella sen, ettei ikä tunnu missään.

Alonso aloitti sesongin pirteästi, kun hän oli kolmessa avauskisassa joka kerta kolmas.

Alonso ylsi lopulta MM-pisteissä neljänneksi.

Kuvion villi puoli liittyy espanjalaisen ikään.

– Hän on 42, mutta nälkä ei ole kadonnut minnekään. Ja kun nälkää löytyy, fysiikka on kunnossa. Hän ajaa joka päivä joko kartingia tai jotain kilpa-autoa, F1-mestari Jenson Button totesi Crash.net:n mukaan.

Mikäli Alonso siirtyisi Mercedekselle, muodostaisi hän kuljettajakaksikon 25-vuotiaan britin George Russellin kanssa.

– Tuo olisi hieno kombinaatio. Uskoisin, että he molemmat voisivat oppia eri juttuja toisiltaan. Uskon, että he toimisivat hyvin yhdessä, Button sanoi Alonsosta ja Russellista.

Uusi F1-kausi käynnistyy maaliskuun alussa Bahrainissa.
 

Lue myös:

    Uusimmat