Fernando Alonson paluutesti sen osoitti: "Paluu F1:een ei ole niin helppoa"

Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso palasi tiistaina F1-auton rattiin lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Alonso ajoi Renaultin kilpurilla sarjan sääntöjen sallimat 100 kilometriä Barcelonan radalla.

Alonsolle järjestetttin testitilaisuus tallin mainoskuvauspäiväksi. Espanjalainen kertoi testinsä jälkeen ajamisen tuntuneen hyvältä, vaikka totuttelua on edessä paljon.

– Tunne oli hyvä. Auto suoriutuu minua paremmin tällä hetkellä. En pysty ottamaan siitä kaikkea irti, sillä paluu F1:een ei ole niin helppoa, Alonso sanoi Motorsportweekin mukaan.

– Pystyin kierros kierrokselta antamaan paremmin palautetta autosta insinööreille. Teimme myös kuvauksia, paikalla oli kameroita ja droneja, joten päivä oli puoliksi työtä, puoliksi huvia.

Alonso poistui F1:stä McLarenilla ajamansa kauden 2018 jälkeen. Ensi kaudella hän palaa Renaultille, jonka autolla voitti kaksi peräkkäistä maailmanmestaruutta vuosina 2005 ja 2006. Tulevalla kaudella Renault ottaa käyttöön urheiluautovalmistaja Alpinen nimen.

Vaikka testiajo oli vain 100 kilometrin mittainen, oli se Alonson mukaan tärkeä mittari hänelle itselleen oman fyysisen kuntonsa arvioimisessa. Samalla hän pääsi tutustumaan Renaultin tapaan tehdä töitä.

– On paljon asioita, joista pitää pitää huolta. Ensimmäisenä on kunto. Täytyy päästä takaisin kuntoon, harjoitella F1:en vaatimusten mukaisesti. Niska ja ylävartalo tarvitsevat vahvistusta.

Alonso arveli tuntevansa testiajon kehossaan keskiviikkona.

– Niskani tuntuu hyvältä 100 kilometrin jälkeen, mutta kerron lisää huomenna. Ehkä vähän kipua, mutta toistaiseksi se on ollut kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja