F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Alonso antoi tylyn palautteen McLarenille – "Taas yksi päivä hukkaan"

1:12

Espanjalaiskuljettaja Fernando Alonso oli silminnähden turhautunut mies Barcelonan ensimmäisen testipäivän jälkeen.

Kaiken piti olla toisin kuin kahtena edellisenä vuonna, mutta niin vain Alonson ajot pysähtyivät tekniseen vikaan vain yhden kierroksen jälkeen. Syypäänä oli kahden edelliskauden tapaan Hondan voimayksikkö, jossa ilmeni öljyvuoto. Vian korjaamiseen meni tuntikaupalla aikaa, mutta lopulta espanjalainen pääsi ajamaan yhteensä 29 kierrosta.

MAINOS

F1-testikooste maanantaista torstaihin C Morella!

Kooste jokaisesta testipäivästä 27.2.-2.3. C Moren suoratoistopalvelussa osoitteessa www.cmore.fi ja MTV Max kello 22.40.

Tilaa C More

– Joka kuskille on vain neljä päivää ennen MM-sarjaa ja nyt yksi meni hukkaan. Minulla on siis enää kolme päivää ja toivottavasti saamme kurottua vähän takaisin, mutta tähän päivään olen ehdottomasti pettynyt, Alonso totesi.

Vaikka kierroksia kertyi lopussa jonkin verran, ei se Alonsoa pahemmin lämmittänyt.

– Meillä oli niin paljon ongelmia, että kierrokseni eivät olleet laatukierroksia. Ne olivat vain tarkistelua, eikä vielä voi arvioida auton suorituskykyä tai tunnetta autoon, hän totesi.

Kaksi edellistä testikautta menivät Alonsolta enemmän ja vähemmän ohi, eikä kolmatta kertaa enää jaksaisi. Kiltisti sanottuna hän ei ollut aamulla iloinen, kun auto piiputti installaatiokierroksella. Moottoritoimittajalle lähtee suora viesti.

– Toivottavasti Honda löytää nopeasti ratkaisut tälle viikolle ja saamme normaalimpia päiviä Stoffelille (tallikaveri Stoffel Vandoorne) ja minulle. Ehkä ensi viikolla saamme jotain parempaa ja tehtyä jotain sellaista, mitä käytämme myös Australiassa.

– Kyllä se on pettymys, kun tekee kolme kuukautta töitä fysiikan kanssa, simulaattorissa, sponsoritapahtumissa, auton julkaisussa. Kaikki ovat tehneet hienoa työtä monta kuukautta ja sitten kun tulemme radalle, installaatiokierroksella jotain hajoaa ja päivä menee ohi.

2:21

Alonso luetteli, että uusien sääntöjen myötä täytyy opetella paljon, ei pelkkiä teknisiä asioita, vaan ajamiseen liittyviä yksityiskohtia.

– Pitää löytää rajat, pitää löytää ajotyyli joka sopii tälle autolle ja täytyy tottua rattiin sekä lähdön toimenpiteisiin ja varikkopysähdyksiin. Moni asia muuttuu, koska renkaat ja autot ovat isompia. Nyt yksi päivä on mennyt hukkaan.

Alonsolta tuli kuitenkin jatkeeksi tuttua itseluottamusta uhkuva kommentti.

– Ei se ole mikään ongelma, minulla on kokemusta ja löydän rajat nopeasti. Niin se on aina ollut, että minä sopeudun autoon nopeammin kuin muut. Teen sen tänäkin vuonna, Alonso totesi.

Huomenna McLarenin ajovuorossa on Stoffel Vandooren ja Alonso on ratissa taas keskiviikkona.

1:52

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja