Fernando Alonso hurmasi F1-radalla, mutta sitten tapahtui jotain vielä hienompaa: "Katsokaa näitä kuvia – tämä on loistavaa"

Fernando Alonso on tunnettu F1-sarjassa säälimättömänä kuljettajana, jolle oma menestys menee kaiken muun edelle. Unkarin GP:ssä nähtiin, että 40-vuotiaasta espanjalaisesta on kuoriutunut tiimipelaaja. 

Unkarin kisa oli Alonson edustamalle Alpinelle lottovoitto: Esteban Ocon ajoi uransa avausvoittoon ja Alonso tuli vanavedessä viidenneksi. Alonson sijoitus nousee vielä pykälällä, jos Sebastian Vettelin hylkäys pysyy voimassa Aston Martinin tekemän valituksen jälkeen

Jos kyseessä olisi ollut entisaikojen Alonso, espanjalainen olisi todennäköisesti poistunut vaivihkaa takavasemmalle Oconin ja tallin juhliessa ykköstilaa. Nyt hän otti osaa riemuun ja teki kunniaa päivän suurimmalle sankarille. 

Tämä huomattiin C Moren F1-selostamossa. 

– Katsokaa näitä kuvia, Niki Juusela tunnelmoi. 

– Tämä on loistavaa. Pointsit tästä Alonsolle, asiantuntija Toni Vilander komppasi. 

Alonsolla oli myös osansa Oconin voitossa, kun hän pidätteli Mercedeksen Lewis Hamiltonia useamman kierroksen ajan takanaan tulisessa taistelussa nelossijasta (video alla).

Hamilton kukisti lopulta Alonson, mutta aikaa tuhraantui niin paljon, ettei hän ehtinyt enää kuin Ferrarin Carlos Sainzin ohi. 

– Tämä on erityinen päivä, jota Esteban ei unohda koskaan. Olen niin onnellinen hänen ja tiimin jäsenten puolesta. Olemme menneet ylä- ja alamäkeä, mutta nyt voimme yrittää tuoda menestyksen takaisin uudella nimellä kulkevaan talliin, Alonso kommentoi viitaten Renault'n pohjalle rakennettuun Alpineen. 

Alpine nousi 35 pisteen potin myötä valmistajien MM-sarjassa viidenneksi. 

Alonson suoritusta ylistettiin rajusti myös C Moren studiossa kilpailun jälkeen (video alla). 

Lue myös:

    Uusimmat