Felipe Massa vie Bernie Ecclestonen oikeuteen – entiseltä F1-mogulilta yllättävä reaktio

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone suhtautuu hyvin ymmärtäväisesti Felipe Massan käynnistämään oikeusjuttuun, jossa hän itse on vastaajana.

Ferrarin entisen F1-kuljettajan kerrottiin eilen nostaneen lontoolaisessa tuomioistuimessa kanteen koskien vuoden 2008 Singaporen GP:n tapahtumia. Vastaajina ovat niin Kansainvälinen autoliitto (FIA), F1-sarjan taustayhtiö kuin sen entinen omistaja Ecclestone.

Massan pyrkimykset liittyvät niin sanotusta Crashgatesta historiaan jääneeseen Singaporen GP:hen. Massa jäi kyseisessä kisassa pistesijojen ulkopuolelle, ja kauden päätteeksi mestaruutta yhden pisteen erolla Massaan juhlinut McLarenin Lewis Hamilton sai kuusi pistettä.

Motosportin mukaan Massa hakee kanteellaan taloudellisia korvauksia, summaa, joka hänen ja hänen edustajiensa mukaan voisi olla noin 75 miljoonaa euroa. Tämä summa koostuu paitsi mestaruusbonuksesta myös kaikista vuoden 2008 jälkeen solmituista sopimuksista, joiden arvoa Massan voittama MM-titteli olisi nostanut.

Lisäksi Massa haluaa FIAn julistavan kaksi asiaa. Ensinnäkin, että se rikkoi omia sääntöjään jättäessään Singaporen GP:n tapahtumat tutkimatta, ja toiseksi, että jos sääntöjä olisi noudatettu, kisan tulokset olisi mitätöity ja Massa olisi voittanut mestaruuden.

Kanne perustuu siihen, että Ecclestone ja FIAn silloinen puheenjohtaja Max Mosley olisivat olleet tietoisia, mitä syyskuisena sunnuntaipäivänä 16 vuotta sitten tapahtui. Ecclestone itse myönsi tämän reilu vuosi sitten F1-Insiderin haastattelussa, mutta on sittemmin kistänyt sanoneensa mitään tällaista.

Ecclestone, 93, suhtautuu Massan nostamaan kanteeseen yllättävänkin suopeasti.

– Jos hän olisi kysynyt minulta, olisin sanonut, että on täysin oikein nostaa kanne ja antaa englantilaisen tuomarin päättää, mikä on oikein ja väärin, Ecclestone sanoo PA Newsille Racingnews365-sivuston mukaan

– En voi sanoa mitään lopputulemasta ja siitä, mitä tulee tapahtumaan. Minulla ei ole aavistustakaan – tuskin kenelläkään on. Mutta hänen (Massan) näkökulmastaan on parempi, että tuomari tekee päätöksen.

Juttua päivitetty kello 16.00: Täsmennetty, mitä Massa kanteellaan hakee; ei MM-titteliä vaan taloudellisia korvauksia ja sitä, että FIA myöntäisi julkisesti toimineensa vastoin omia sääntöjään.

Lue myös:

    Uusimmat