Farmaseutin sanat pysäyttivät Petteri Orpon kesällä apteekissa: ”Sanoi, että sinulla on käynnissä sydänkohtaus, sinä lähdet Meilahteen”

6:42
Kuuntele tarkemmin Orpon pysäyttävän hetken kulku Viiden jälkeen -ohjelmasta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo Viiden jälkeen ohjelmassa, että oli hakemassa lääkkeitä närästykseen, kun oireiden syyksi paljastui sydänsairaus.

Orpo oli mennyt huonon olonsa vuoksi apteekkiin ja kysynyt, onko farmaseutilla tarjota jotain vahvempaa kuin perusnärästyslääke, sillä olo oli tavallista pahempi.

– Hän kysyi minulta muutaman kysymyksen ja sen jälkeen hän sanoi, että sinulla on käynnissä sydänkohtaus, sinä lähdet Meilahteen, Orpo kertoo.

– Se oli aika pysäyttävä hetki.

Hän kertoo mieleensä painuneen tilanne, kun hän taksin soitettuaan huonovointisena nojailee Mannerheimintiellä pylvääseen ja miettii, mitä juuri hetki sitten oli kuullut.

Kehuu suomalaisen terveydenhoidon

Orpo kertoo, että sydäninfakti selitti aiemmin painanutta väsymystä ja myös huomattua verenpaineen kohoamista. Verenpaineen kohoaminen oli mietityttänyt, sillä vastaavaa ei ollut tullut vastaan paineistetussa ministerintyössä.

– Ajatus oli, että heti kuntavaalien jälkeen täytyy vähän enemmän tutkia, mutta en sitten ehtinytkään, kun olinkin jo Meilahdessa operaatiopöydällä, Orpo kertoo.

Viiden jälkeen -ohjelmassa Orpo antaa myös kiitoksen koko hoitoketjulle apteekista jälkihoitoon asti.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös mtv-palvelussa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

– Aivan upeasti toimii kaikki, se oli hieno nähdä.

Kuuntele Orpon tarina kokonaisuudessaan Viiden jälkeen -ohjelmasta. Siinä hän kertoo, että hänellä oli asiassa onneakin mukana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja