Petteri Orpon sydän petti kesäkuussa – pysäytti kokoomuspomon miettimään terveyttään ja jaksamistaan: "Paremmat elämäntavat ja repullinen lääkkeitä"

Petteri Orpon sydän petti kesäkuussa – pysäytti kokoomuspomon miettimään terveyttään ja jaksamistaan 1:54
Petteri Orpo kertoo terveydestään videolla.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sai kesäkuussa yllättäen sydänkohtauksen. Väsyneen olonsa työpaineiden piikkiin keväällä laittanut puoluejohtaja kertoo nyt MTV Uutisten haastattelussa voivansa hyvin ja tarkistaneensa myös elintapojaan.

– Tunnelmat ovat hyvät. Kiitos suomalaisen aivan upean terveydenhuollon ja koko ketjun farmaseutista kardiologien jatkohoitoon. 

– Lievä sydänkohtaukseni saatiin hoidettua ja mies on tutkittu ja olen terveeksi todettu.

Kokoomuksen puheenjohtaja kertoo, että olo on nyt fyysisesti parempi kuin viime keväänä, kun töitä oli paljon ja vaalit toivat mukanaan omat paineensa.  

– Pistin paljon väsymystä ja huonovointisuutta kovan työtahdin piikkiin, mutta nyt kun asia on tapahtuneen kautta selvinnyt ja korjattu, olo on itse asiassa aika hyvä. 

"Itsestään pitää huolehtia"

Orpo myöntää sydänkohtauksen saaneen hänet miettimään vakavasti omaa tilannettaan ja jaksamistaan. Fysiikan pettäminen on johtanut myös konkreettisiin muutoksiin puoluejohtajan elämässä.

– Sitä on toiminut vähän niin, että on kuvitellut, että nuoruuden urheiluilla ja harrastuksilla voi ja jaksaa porskuttaa ihan miten vaan ja vuodesta toiseen. 

– Pitää ymmärtää, että itsestään pitää huolehtia ja näinkin vaativan tehtävän hoitamisessa pitää antaa aikaa levolle, kunnon yöunille. Se on varmaan ensimmäinen asia, josta pitää huolehtia. 

"Paremmat elämäntavat ja repullinen lääkkeitä"

Entistä parempaan kuntoon toipunut Orpo antaa oman suosituksensa myös muille suomalaisille: terveydestä on hyvä pitää huolta sen kaikilla osa-alueilla. 

– Vähän enemmän liikuntaa, vähän terveellisempää ruokavaliota ja myöskin sitä vapaa-aikaa, sellaista järjestelemätöntä aikaa, jolloin voi vaan olla. Sellaistakin pitää ihmisellä olla. 

Orpo itse kertoo ottaneensa neuvosta jo vaarin ja kunnossa pysymisen konstit ovat selvillä.

– Paremmat elämäntavat kautta linjan ja sitten se repullinen lääkkeitä, jonka antoivat minulle matkaan, hyväntuulinen Orpo myhäilee. 

Lue myös:

    Uusimmat