Facebookissa vikaa: älä ihmettele jos vanhat viestit pomppaavat yhtäkkiä esiin

Facebookia vaivaa nyt kummallinen ongelma. Käyttäjät kertovat vanhojen, jopa vuosien takaisten viestiensä ponnahtelevan yhtäkkiä esiin ikään kuin uusina.

Useat Facebook-käyttäjät ovat Twitterissä ihmetelleet vanhojen viestien esiintuontia uusina. Facebook on viime aikoina näyttänyt jopa vuosia sitten käytyjä keskusteluja käyttäjille tuoreiden, lukemattomien viestien tapaan. Ongelmaa on esiintynyt sekä Facebook.comissa että Messenger-sovelluksessa. Myös Facebook itse on asiasta tietoinen.

”Jotkut käyttäjistämme näkevät vanhoja viestejään Facebook.comissa. Olemme tietoisia asiasta ja pyrimme ratkaisemaan tilanteen niin pian kuin mahdollista. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa”, Facebookista kommentoitiin The Vergelle.

Vian aiheuttajaa ei toistaiseksi tarkalleen tiedetä, mutta kyse on mitä luultavimmin jonkinlaisesta häiriöstä Facebookin algoritmien toiminnassa. Vuonna 2015 nähtiin samankaltainen tilanne, kun palvelu nosti historian saatosta esiin muistoja, jotka käyttäjät halusivat mieluummin unohtaa kuin elää uudelleen.

Facebook tallentaa kaikki käyttäjän keskustelut, olivat ne miten vanhoja tahansa. Ne jäävät muistiin palvelimille ja niiden poistaminen on mahdollista ainoastaan manuaalisesti viestiketjun hävittämällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja