Facebookin kryptovaluuttasuunnitelmista paljastui lisätietoja – houkuttelee nyt kumppaneita mukaan maksuverkostoonsa

Facebookin on jo jonkin aikaa huhuttu kehittävän omaa kryptovaluuttaansa. Nyt Wall Street Journal kertoo uudessa raportissaan lisätietoja projektinimellä Libra-kehitettävästä uutuudesta.

Facebook kehittää stablecoin-tyyppistä kryptovaluuttaa. Muiden vastaavien tavoin sen arvo olisi sidottu perinteiseen valuuttaan, kuten Yhdysvaltojen dollariin, minkä tarkoitus on vähentää arvon heilahtelua eli volatiliteettia.

Facebook aikoo kehittää uuden kryptovaluuttansa ympärille maksuverkoston. Wall Street Journalin mukaan Facebook käy nyt keskusteluja esimerkiksi maksuverkostojen, kuten Visan ja MasterCardin, maksujen prosessoijien kuten First Datan, suurten verkkokauppojen ja muiden finanssialan toimijoiden kanssa sen projektin tukemisesta. Facebookin kerrotaan hakevan finanssialan kumppaneilta 1 miljardin dollarin sijoituksia sen kryptovaluuttahankkeeseen.

Facebookin kryptovaluuttaa voisi käyttää esimerkiksi ostoihin ja rahan lähettämiseen Facebookin palveluissa ja verkkokaupoissa. Aiempien huhujen mukaan uusi kryptovaluutta tulisi aluksi käyttöön Facebookin omistamassa WhatsAppissa, mutta laajentuisi sitten Facebookin muihin palveluihin.

Wall Street Journal kertoo lisäksi, että Facebook harkitsee myös käyttäjien palkitsemista käytöstä pienillä korvauksilla – esimerkiksi mainosten katselusta voisi jatkossa tienata Facebookin kryptovaluuttaa, minkä lisäksi ostoksista kryptovaluutalla voisi saada sitä hieman takaisin kannustaen uuden valuutan käyttöönottoon maksutapana.

Facebookin lohkoketjutiimiä johtaa entinen PayPal-johtaja David Marcus, joka siirtyi uuteen työhön Facebook Messengerin johtajan paikalta.

Facebook ei ole suunnitelmiaan lohkoketjujen ympärillä kommentoinut. Lohkoketju on kryptovaluuttojen takaa löytyvä teknologiaratkaisu, käytännössä eri tahojen ylläpidettäväksi jaettu tietokanta.

Suuret teknologiayhtiöt eivät ole toistaiseksi julkaisseet kuluttajatuotteita tai -palveluja kryptovaluuttoihin liittyen. Myös tässä suhteessa Facebookin kehitystyö ja sen lopputulemana mahdollinen oman kryptovaluutan lanseeraus olisi merkittävä tapahtuma.

Lue myös:

    Uusimmat