Mainos

Facebookille tuli mitta täyteen raiskaushuumorista

Facebook on poistanut palvelustaan useita sivuja, joilla on vitsailtu raiskauksista. Raiskauksen uhrien tukiryhmät ovat kritisoineet sivuja, joista esimerkiksi yksi oli nimeltään "Tiedät hänen esittävän vaikeasti saatavaa, kun jahtaat häntä kujalla".

Verkoston mukaan Facebookissa ei ole sijaa sisällölle, joka on vihantäyteistä, uhkaavaa tai väkivaltaan lietsovaa.

Kiistanalaista kirjoittelua saattaa palvelussa silti edelleen esiintyä, jos sivun hallinnoija erikseen merkitsee sivuston olevan sisällöltään humoristinen.

Facebook sanoo poistaneensa kritiikkiä aiheuttaneita sivuja palvelusta, koska niissä rikottiin palvelun sääntöjä. Jotkin kyseisistä vitsailusivustoista olivat keränneet jopa yli 190 000 tykkäysklikkausta.

- Otamme raportit loukkaavista sivustoista erittäin vakavasti, todetaan Facebookista Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

- Haluamme silti, että Facebookissa ihmiset voivat avoimesti puhua asioista ja ilmaista näkemyksiään. Samalla myös toisten oikeuksia ja tunteita on kunnioitettava.

Facebookin viimeisin lausunto eroaa yhtiön aiemmista kommenteista. Vielä elokuussa Facebook kommentoi, että "Sinua ei potkita pihalle paikallisesta pubistasi hävyttömän vitsin kertomisen takia, sen takia sinua ei myöskään potkita pihalle Facebookista".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.