Facebook uudistaa Messengerin yksinkertaisemmaksi – tältä uusi käyttöliittymä näyttää

Facebook uudistaa yli 1,3 miljardin käyttäjän Messenger-keskustelusovelluksensa käyttöliittymän yksinkertaisemmaksi. Jatkossa sovelluksen alareunasta löytyvät kuvakkeet kolmelle sovelluksen päänäkymälle. Kamera- ja videopuhelukuvakkeet siirtyvät näytön yläreunaan uusi viesti -kuvakkeen rinnalle.

Uudistuneesta käyttöliittymästä huolimatta Messengerin toiminnot eivät ole kaventumassa ja esimerkiksi kavereiden Stories-julkaisut säilyvät yhä esillä.

Uutuutena sovellus saa käyttöliittymän uudistumisen yhteydessä myös uuden vaihtoehtoisen tumman teeman. Se on hyödyllinen OLED-näyttöjen yleistyessä myös akunkeston pidentämisen kannalta, kun mustat pikselit eivät OLED-näytöllä kuluta virtaa.

Facebook Messengerin käyttöliittymäuudistuksen tuovan päivityksen pitäisi olla tulossa hyvin pian.

Facebook kertoi uudistuksesta eilen käynnistyneen F8-kehittäjäkonferenssinsa yhteydessä. Messengeriin muuten esitellyt uudistukset jäivät melko vähäisiksi. Yritykset voivat jatkossa luoda Messengerin kameraan omia lisätyn todellisuuden efektejään. Lisäksi Messengeriin tulevat keskustelujen automaattiset käännökset, aluksi tosin vain Facebook Marketplace -markkinapaikkaan liittyvien keskustelujen osalta, ja vain Yhdysvalloissa, vain englannin ja espanjan välillä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja