Facebook uudistaa Messengerin yksinkertaisemmaksi – tältä uusi käyttöliittymä näyttää

Facebook uudistaa yli 1,3 miljardin käyttäjän Messenger-keskustelusovelluksensa käyttöliittymän yksinkertaisemmaksi. Jatkossa sovelluksen alareunasta löytyvät kuvakkeet kolmelle sovelluksen päänäkymälle. Kamera- ja videopuhelukuvakkeet siirtyvät näytön yläreunaan uusi viesti -kuvakkeen rinnalle.

Uudistuneesta käyttöliittymästä huolimatta Messengerin toiminnot eivät ole kaventumassa ja esimerkiksi kavereiden Stories-julkaisut säilyvät yhä esillä.

Uutuutena sovellus saa käyttöliittymän uudistumisen yhteydessä myös uuden vaihtoehtoisen tumman teeman. Se on hyödyllinen OLED-näyttöjen yleistyessä myös akunkeston pidentämisen kannalta, kun mustat pikselit eivät OLED-näytöllä kuluta virtaa.

Facebook Messengerin käyttöliittymäuudistuksen tuovan päivityksen pitäisi olla tulossa hyvin pian.

Facebook kertoi uudistuksesta eilen käynnistyneen F8-kehittäjäkonferenssinsa yhteydessä. Messengeriin muuten esitellyt uudistukset jäivät melko vähäisiksi. Yritykset voivat jatkossa luoda Messengerin kameraan omia lisätyn todellisuuden efektejään. Lisäksi Messengeriin tulevat keskustelujen automaattiset käännökset, aluksi tosin vain Facebook Marketplace -markkinapaikkaan liittyvien keskustelujen osalta, ja vain Yhdysvalloissa, vain englannin ja espanjan välillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja