Facebook käy feikkitilien myyjien kimppuun – nosti kanteet neljää yritystä ja kolmea ihmistä vastaan

Facebook sekä sen tytäryrityksenä toimiva Instagram ovat kertoneet nostaneensa Yhdysvalloissa oikeudessa kanteet neljää yritystä ja kolmea Kiinassa asuvaa henkilöä vastaan kanteet väärennettyjen käyttäjätilien, tykkäysten ja seuraajien myymisestä.

”Nostamalla oikeusjutun toivomme voivamme alleviivata, ettei tämänkaltaista petollista toimintaa sallita – ja meidän toimivan voimallisesti suojataksemme alustamme luotettavuutta”, kommentoi Facebook.

Facebook kertoo, että kanteen kohteet ovat harrastaneet väärennettyjen tilien, tykkäysten ja seuraajien kauppaa Facebookin ja Instagramin ohella myös Amazonin, Applen, LinkedInin ja Twitterin palveluissa.

Facebookin mukaan sen kanteissa syytetään vastaajia väärennettyjen tilien, tykkäysten ja seuraajien luomisen ja mainostamisen ohella Facebookin omistamien tavaramerkkien loukkaamisesta ja Facebook-brändättyjen verkko-osoitteiden operoinnista.

Facebook kertoo estävänsä päivittäin miljoonien väärennettyjen tilien toiminnan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja