F1-tuolileikissä mielenkiintoinen käänne – Ferrari-tähti pelaa kovaa peliä

Neljättä ja viimeistä kauttaan Ferrarilla ajavan Carlos Sainzin tulevaisuudesta F1-sarjassa tihkuu lisätietoa Monacossa ajettavan GP-viikonlopun alla.

Sainz on ensi kaudeksi ilman työpaikkaa, sillä Ferrari tiedotti yllättäen helmikuun alussa pestanneensa Lewis Hamiltonin Mercedekseltä Charles Leclercin rinnalle. 29-vuotiaalle espanjalaiskuljettajalle riittää takuuvarmasti ottajia. Hänellä on tältä ja viime kaudelta tilillään yhteensä kaksi voittoa, kun tallikaveri Leclercin viimeisin ykkössija on vuodelta 2022.

Hamilton-uutisen jälkeen Sainzin mahdollisiksi tuleviksi työnantajiksi nostettiin Aston Martin, Mercedes ja Sauber. Ovi Aston Martinille kuitenkin sulkeutui, kun talli tiedotti huhtikuussa tehneensä Fernando Alonson kanssa monivuotisen jatkosopimuksen.

Voimakkaimmin Sainzia on viety Sauberille, joka kiinnitti kuukausi sitten toiseksi kuljettajakseen Nico Hülkenbergin. Sauber vaihtuu Audiksi kaudelle 2026, ja tallin kerrotaan tehneen Sainzille muhkean tarjouksen.

Sainz on halunnut katsoa myös muita vaihtoehtoja, erityisesti Hamiltonin vapaaksi jättämää paikkaa Mercedeksellä ja mahdollisesti Red Bullilta vapautuvaa paikkaa.

Sky Sportsin tietojen mukaan ovi Mercedekselle on kuitenkin nyt sulkeutunut.

Craig Slater raportoi Monacosta ja vahvistaa, että Sainz ei liity Mercedeksen vahvuuteen kaudelle 2025, vaan Sauber ja Audi näyttävät todennäköiseltä kohteelta, brittimedia kirjoittaa.

Mercedes-pomo Toto Wolffin kiikarissa on Max Verstappen, jonka vuoteen 2028 ulottuvassa Red Bull -sopimuksessa on tiettävästi siirron mahdollistava purkupykälä. Mikäli Verstappen jatkaa Red Bullilla, Wolffin ykkösvaihtoehto George Russellin rinnalle lienee ensimmäistä kauttaan F2-sarjassa kilpaileva huippulahjakas Andrea Kimi Antonelli, 17.

F1-toimittaja Chris Medlandin tietoihin perustuen Sainzin tie Red Bullille avautuu todennäköisesti vain, mikäli Verstappen lähtee Mercedekselle.

– Näyttää yhä todennäköisemmältä, että Sergio Pérez jatkaa, Medland kirjoittaa Racerissa.

Sainzin kannalta kuviossa on myös uhkapelimaisia piirteitä.

– Sainz tykkää Audin tarjouksesta, mutta hän haluaa tietää vaihtoehdot ennen kuin tekee päätöksen. Tällä hetkellä Red Bullilla ja Mercedeksellä on liikaa ajateltavissa olevia lopputuloksia, että hän voisi olla varma. Mikäli hänen pokkansa pitää, Audi on ilmeisesti osoittanut kiinnostusta useisiin kokeneisiin kuljettajiin ja saattaa edetä asiassa ennen kuin Sainz on tehnyt sopimusta mihinkään, Medland kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat