F1-tallipäälliköt avoimina uusille muutosehdotuksille, kisaviikonlopuista erityinen näkemys – "Nämä ovat ratkaisevia hetkiä"

4:50
Mika Salo näkee F1-kauden tiivistämisen järjestelykysymyksenä.

Ferrari-pomo Mattia Binotto paljastaa, että F1-tallit ovat valmiita supistamaan kisaviikonloput kahden päivän mittaisiksi. Binotto on avoin myös sille, että kauden päätös venyisi tammikuulle.

F1-kauden alku on ollut myrskyisä. Koronaviruksen aiheuttama uhka perui kauden avauskilpailun aivan viime hetkillä, eikä kauden uudesta avauskilpailusta ole tietoa nykyisen tilanteen vuoksi.

F1 ja FIA pohtivat kuumeisesti ratkaisua siihen, miten kausi saataisiin vietyä loppuun niin, ettei liian moni kisa jäisi kalenterin ulkopuolelle. F1-tallit suhtautuvat eri ehdotuksiin avoimesti.

– Käymme jatkuvaa dialogia. Minusta ja muista tallipäälliköistä tuntuu, että nämä ovat ratkaisevia hetkiä. Olemme antaneet Chase Careylle (F1pomo) ja FIA:lle aikataulun, jonka puitteissa heillä on vapaat kädet määrittää kalenteri tarvitsemaansa muotoon näissä olosuhteissa, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto toteaa Sky Italian mukaan.

Tallipäälliköt ovat antaneet myös omia ideoitaan FIA:n ja F1:n tietoisuuteen. Tarvittaessa kisaviikonloput voitaisiin supistaa kahden päivän mittaisiksi.

– Meillä voisi myös olla kahden päivän viikonloput, joissa harjoitukset ovat lauantaiaamuisin, jotta täytämme logistiset tarpeet, jos osakilpailut ovat lähekkäin keskenään, Binotto sanoo.

Alkukaudelle suunniteltujen kisojen siirtäminen aiheuttaa myös runsaasti haasteita aikataulullisesti. Koronavirustilanne maailmalla on yhä täysin ennustamattomissa, joten tilannetta ei voi ennakoida. Tarvittaessa kisoja voidaan ajaa elokuussa, jolloin kausi on yleensä kesätauolla.

– Nykyinen tilanne antaa meille tilaa mahdollisuuteen kisata elokuussa, jos olosuhteet antavat myöten.

Toinen mahdollisuus on venyttää kauden päätöstä tammikuulle asti.

– Jos tuo siirto auttaa meitä varmistamaan kokonaisemman kisakauden, eikä seuraava kausi ala ennen maaliskuuta, meillä on siihen hyvä mahdollisuus, Binotto toteaa.

Lähteet: Motorsport.com & Sky Italia

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja