Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone laukoo kovilla – "On lopettava puheet yhdenkään kisan järjestämisestä"

Formula 1:n entinen pomo Bernie Ecclestone jättäisi lykkääntyneen F1-kauden kokonaan ajamatta, jos saisi päättää. Ecclestonen, 89, mietteistä kertoi uutistoimisto Reuters perjantaina.

Koronaviruspandemian myötä F1:n kauden kahdeksan ensimmäistä gp-kisaa on peruttu tai siirretty. Tällä hetkellä varhaisin sauma kauden aloittamiseen on 14. kesäkuuta ohjelmassa oleva Kanadan gp.

–  Mitä tekisin? Taitaisin sanoa, että meidän on lopettava puheet yhdenkään kisan järjestämisestä tänä vuonna. Tuo piti olympialaisillekin. Valitettavaa, mutta näin nyt on asiat, Brasilian tilalleen eristyksiin vetäytynyt Ecclestone jutteli Reutersille.

F1-johto uskoo yhä, että kaudesta voitaisiin ajaa 15–18 kisaa.

–  Olisin hyvin, hyvin, hyvin yllättynyt jos siihen pystytään. Toivon todella, että pystytään, Ecclestone sanoi.

–  Ensi vuoden alussa voitaisiin ajaa 3–4 kisaa ja laskea ne mukaan kauteen 2020. Ongelma on siinä, missä sellaisessa paikassa, jonne tallit pääsevät ja jossa promoottorit haluavat gp:n järjestää, ne kisat voitaisiin ajaa. Kisakalenteria voi ihan hyvin värkätä, odotellessa. Iso ongelma on saada promoottorit pyörittämään kisat, F1:ssä pitkän työrupeamansa aikana kaiken kokenut Ecclestone päättää.

Lue myös:

    Uusimmat