F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettelin sopimus tuli nololla tavalla Sergio Perezin tietoon: "Siihen liittyy melko koominen tarina"

35:43
Sebastian Vettelin tulo Sergio Perezin tilalle tiedotettiin torstaina.

Meksikolaiskuljettaja Sergio Perezin käsitys jatkomahdollisuuksistaan Racing Pointin F1-tallissa muuttui radikaalisti viime sunnuntaina Monzassa, kun hän sai kirjaimellisesti kuulla Sebastian Vettelin tulosta tilalleen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kauden päätteeksi Aston Martiniksi muuttuva Racing Point tiedotti torstaina, että Vettel liittyy tiimin kuljettajaksi vuodesta 2021 lähtien. Perez puolestaan ilmoitti jo keskiviikkona, ettei hän jatka tallissa.

Tiedotuksen järjestys voisi kertoa Perezin saaneen asiasta tiedon vasta päivää ennen Vettel-sopimuksen ulostuloa, ja tavallaan näin asia etenikin.

– Kukaan ei kertonut minulle mitään, mutta minä tiesin siitä jo ja sain selville pari asiaa. Lopullinen varmistus tuli eilen, Perez kommentoi torstaina.

RaceFans-sivuston kahdesta erillisestä lähteestä saamien tietojen mukaan meksikolainen kuitenkin kuuli asiasta jo viime sunnuntaina tallin omistajan, kanadalaismiljardööri Lawrence Strollin vahingossa kertomana.

– Miten hän siis ”sai tietää”, jos hänelle ei sitä kerrottu? Siihen liittyy melko koominen tarina, jonka RaceFans on kuullut kahdelta lähteeltä, joilla ei ole yhteyttä toisiinsa, aloittaa konkaritoimittaja Dieter Rencken.

– Näyttää siltä, että Perezin optio umpeutui 31. elokuuta, mutta Racing Point pyysi lykkäystä, jonka kuski myönsi, Mugelloa edeltävän keskiviikon keskiyöhön asti.

Tämän jälkeen viime sunnuntaina Italian Monzassa Aston Martinin puheenjohtajana toimiva Lawrence Stroll antoi tallin lakimiehelle ohjeet valmistaa asiakirjat Vettelin allekirjoitusta varten. Hän listasi tarkat ehdot, joihin kuului 1,5 miljoonan dollarin vuosipalkka sekä päälle suoritusbonuksia ja sopimus erillisestä Aston Martinin lähettilään tehtävästä.

– Kävi kuitenkin niin, että kanadalaisen jylisevä ääni ilmeisesti resonoi ohuiden seinien läpi vierekkäiseen huoneeseen, jossa sen kuulivat lukuisat osapuolet, mukaan lukien meksikolainen ja muita. Näin Sergio ”tiesi” asiasta ilman, että hänelle ”kerrottiin”, toimittaja toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja