Hurja F1-skenaario: Sebastian Vettel, Carlos Sainz ja Daniel Ricciardo vaihtaisivat talleja jo tänä vuonna – McLaren-pomolta selväsanainen vastaus

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel loikkaa Aston Martinille – C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo, mitä Vettelin jatkaminen sarjassa merkitsee F1:lle 4:04
Sebastian Vettel siirtyy Aston Martiniksi muuttuvaan Racing Point -talliin – Ossi Oikarinen kertoo, mitä saksalaisen jatkaminen sarjassa merkitsee F1:lle.

F1-maailmassa liikkuvat tuttuun tapaan hurjat spekulaatiot. Pöydälle on nostettu mahdollisuus, että Sebastian Vettel, Carlos Sainz ja Daniel Ricciardo vaihtaisivat kukin talleja ennenaikaisesti jo tämän kauden aikana.

Vettel liikahtaisi tässä skenaariossa Ferrarilta Racing Pointille Sergio Pérezin tilalle jo tänä vuonna. McLarenilla nyt ajava Carlos Sainz ottaisi ennen aikojaan Vettelin paikan Ferrarilla, Renault'n ohjaimissa oleva Daniel Ricciardo menisi heti Sainzin tilalle McLarenille ja niin edelleen. 

Kolmikko vaihtaa kyllä talleja juuri tällä tavoin, mutta heidän uudet sopimuksensa alkavat vasta ensi vuodesta. Tallien täytyisi yhteisesti sopia kuskien ennenaikaisesta liikkumisesta, jotta he vaihtaisivat pilttuita jo tänä vuonna.

Kuskien ennenaikainen tallien vaihtaminen antaisi toki heille jo tuntumaa uusiin tiimeihinsä ennen ensi kautta. McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown katkoo kuitenkin villeiltä spekulaatioilta osaltaan siivet: hänen mukaansa McLaren ei ole moisesta kiinnostunut.

– Olemme tyytyväisiä kuskeihimme tänä vuonna, Brown sanoi Motorsport-Total.comin mukaan

Brown kehuu Sainzin sekä Lando Norrisin tehneen "erinomaista työtä". Sainzia hän kuvailee "todella nopeaksi ja todella viisaaksi".

– Haluan jatkaa harmonista suhdetta, joka meillä parhaillaan on. Jos muuttaisimme jotain, se auttaisi luultavasti vain muita tiimejä, jotka ovat voineet vähän horjua varikolla.

Etenkin Ferrarin ja Sebastian Vettelin suhteen on katsottu säröilleen tänä vuonna. Ferrari kamppailee tänä vuonna MM-sarjassa McLarenin kanssa samoista sijoista ja on jopa sen perässä.

Lue myös:

    Uusimmat