F1-tallikaverit vannovat syvää ystävyyttä – Nico Rosberg vetää tylysti maton jalkojen alta

McLarenilla ajavat Lando Norris ja Carlos Sainz tuntuvat tulevan varsin hyvin toimeen keskenään ja ravistelevat F1-kuskien ikuista kysymystä: voivatko tallikaverit olla ystäviä?

Norrisin ja Sainzin hassuttelut niin kisaviikonloppuina kuin sosiaalisessa mediassa ovat riemastuttaneet lajin seuraajia kauden aikana. Norrisin mielestä katsojille annetaan usein väärä kuva siitä, mitä tallikaverien välillä tapahtuu, hänen mukaansa välit Sainzin kanssa ovat aidot.

– Usein näkee televisiossa, että tallikaverit nauravat keskenään, mutta sitten kun he menevät suljettujen ovien taakse, he suunnilleen vihaavat toisiaan. Se on väärennettyä, me olemme hyviä kavereita. Me tulemme toimeen ja meillä on hauskaa.

– En tiedä onko hänellä (Sainzilla) aina ollut sama tilanne, mutta minulla on ollut näin 99-prosenttisesti omien tallikavereideni kanssa, Norris sanoi Reutersille.

Vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg on asiasta täysin eri linjoilla. Hänen viimeisinä aktiivivuosinaan jauhettiin väsymiseen saakka siitä, miten hän oli lapsena hyvä ystävä Lewis Hamiltonin kanssa, mutta kiihkeässä MM-taistossa välit kääntyivät todella kylmiksi. Hän ei ole vakuuttunut Norrisin puheista.

– He ajavat kymmenennestä sijasta. Jos he ajaisivat mestaruudesta, tilanne muuttuisi nopeasti, sanokaa minun sanoneen, Rosberg totesi tylysti.

– Ei vain voi olla kavereita. Kaveri voi olla vain, jos on selvä ykkös- ja kakkoskuski. Jos kaksi kuljettajaa yrittävät voittaa toisensa, on mahdotonta olla kavereita. Ego jyrää niin paljon ja tallin sisällä politikointi on isoa. Kun taistelee mestaruudesta, panokset ovat niin isot, että valitettavasti se on tärkeämpää kuin ystävyys, Rosberg linjaa.

Sainzilla oli omat vääntönsä Toro Rossolla Max Verstappenin kanssa ja Renault-vuoden aikana vierellä oli viileän ammattimaisesti ajamiseensa suhtautuva Nico Hülkenberg. Sainzin mukaan hän ja Norris ovat radalla aivan yhtä kilpailuhenkisiä kuin muutkin.

– Radan ulkopuolella ei minun mielestäni ole mitään mieltä olla itsekäs. Tällä hetkellä McLarenilla elää aikaa, jossa itsekkyys ei auta tallia mitenkään, Sainz sanoo.

Hänen mukaansa tallissa on positiivinen ja motivoitunut henki, jota hän haluaa ruokkia.

– Lando ja minä olemme ymmärtäneet, että on omaksi eduksemme, jos pidämme tämän meiningin yllä ja toivottavasti palaamme huipulle, hän sanoi viitaten McLarenin loistokkaaseen historiaan.

Button: Tilanne muuttuu jos toinen on niskan päällä

Myös vuoden 2009 maailmanmestari Jenson Button on kokenut tallikavereiden välisen kilvoittelun. Mestaruuskaudella Brawnilla tallikaverina oli Rubens Barrichello, sen jälkeen McLarenilla muun muassa Hamilton ja Fernando Alonso.

– Minulle läheisin tallikaveri oli Rubens. Meillä oli omat kiistamme silloin tällöin kauden 2009 aikana, mutta suurimman osan ajasta olimme aika läheisiä. Pidän häntä hyvänä ystävänä, eli sitäkin tapahtuu. Se ei silti ole yleistä ja mielestäni se johtuu siitä, että kuljettajilla on niin kovat paineet menestyä, että on vaikea olla ystävä päävastustajan kanssa, Button pohti aihetta.

– Ja jos Lando alkaa päihittämään Carlosta, he eivät ole enää kavereita. Se muuttuu ehdottomasti, jos toinen pääsee niskan päälle, Button jatkoi.

Sainz on hankkinut tällä kaudella 38 pistettä ja on MM-pisteissä seitsemäntenä. Norrisilla on 22 pistettä. Sainz on sijoittunut kauden jokaisessa kilpailussa tallikaveriaan paremmin.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat