Räikkösen tallikaveri tuskaili Alfa Romeon taktiikkaa ja ongelmiaan: ”Haluan vain lähteä kotiin”

Suuria vastoinkäymisiä alkaneella F1-kaudella kokenut Antonio Giovinazzi oli sunnuntain Kiinan GP:n jälkeen pienen hengähdystauon tarpeessa. Viikonloppu meni italialaisen kohdalta täysin pieleen.

Giovinazzilla jäivät perjantain ensimmäiset harjoitukset ja koko lauantain aika-ajo ajamatta Ferrari-moottorin asennukseen ja asetuksiin liittyneiden ongelmien takia. Hän joutui starttaamaan kisaan viimeisestä lähtöruudusta.

Alfa Romeo kokeili Giovinazzille muista poikkeavaa taktiikkaa. Kuski lähti matkaan pehmeillä renkailla, tuli varikolle jo kierroksen seitsemän jälkeen ja vielä uudelleen 30 kierroksen kohdalla. Mikään ei auttanut, kun taakse jäivät ilman ongelmia ajaneista kuskeista vain umpisurkeat Williamsit.

Giovinazzi oli 15:s, kun hänen tallikaverinsa Kimi Räikkönen päätyi upeiden ohitusten jälkeen jälleen MM-pisteille yhdeksänneksi.

– Viimeinkin se on ohi. Nyt haluan vain lähteä kotiin ja tsekata kaiken kuntoon Bakuun, Giovinazzi huokaisi F1-sarjan haastattelussa.

– Yritimme tänään tehdä jotain muuta kuin muut saadaksemme sijoituksia. Loppujen lopuksi se ei ollut paras taktiikka, mutta nyt sille ei voi tehdä mitään, hän tiivisti.

Giovinazzi on jäänyt ilman pisteitä kaikissa kolmessa ajetussa kisassa. Räikkönen on yksin kannatellut Alfa Romeota MM-sarjan viidenneksi 12 pisteellä.

Lue myös:

    Uusimmat