F1-sarjan kohukuskilla hämmentävä tilanne kesken kisan: "Itken autossa"

3:53
Yhdysvaltain GP:ssä riitti jännitystä viimeisiin mutkiin saakka, kun vasta ruutulippu ratkaisi Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välisen voittotaistelun

Nikita Mazepinin viikonloppu Yhdysvalloissa oli vaikeuksien sävyttämä.

Haas-tallin 22-vuotias venäläiskuljettaja jäi tuttuun tapaan viimeiselle sijalle aika-ajoissa ja oli itse kilpailussakin maaliin asti ajaneista viimeinen. Tallikaveri Mick Schumacher oli lauantain aika-ajoissa noin kolme kymmenystä Mazepiniä nopeampi, ja sunnuntaina Haas-kuljettajien välinen ero oli lähes kierroksen verran Schumacherin hyväksi.

Mazepin oli maaliin asti ajaneista kuljettajista ainoa, joka kävi varikolla kolme kertaa. Ensimmäistä, heti ensimmäisen kierroksen päätteeksi tehtyä varikkokäyntiä ei kuitenkaan ollut suunniteltu, vaan Mazepin kurvasi varikolle, koska hänen päätukensa oli irronnut. Tämä pilasi Mazepinille suunnitellun strategian ja samalla koko kilpailun.

Kolmatta ja viimeistä varikkokäyntiä puolestaan edelsi hämmentävä radioviesti.

– Itken autossa. Jalkojani polttaa. Ihan niin kuin seisoisin jonkin todella kuuman päällä. Asia täytyy tutkia, Mazepin raportoi ajaessaan kohti Haasin varikkoruutua.

Kuumuudelle ei toistaiseksi ole saatu selitystä. Mazepin kertoi kokeneensa vastaavaa jo Unkarin GP:ssä.

Eivätkä nämä suinkaan olleet Mazepinin ensimmäiset kyyneleet Yhdysvalloissa. Hänellä oli jo perjantain harjoituksissa ongelmia uuden kypäränsä kanssa.

– Tein Austiniin erikoisväritteisen kypärän, ja minulla on ollut tällä kaudella isoja ongelmia Bellin kypärien ja visiirien kanssa. Toisinaan visiirissä on reikä, josta ilma pääsee sisään. Kun ajaa 330 kilometriä tunnissa, se pitää silmän auki, mikä ei ole optimaalista, koska silmä alkaa vettyä.

Mazepinillä oli viikonlopun mittaan myös suuria vaikeuksia ratarajojen kanssa. Kolmansissa harjoituksissa häneltä hylättiin kaikki kunnolliset kierrokset, ja aika-ajoissakin hän sai hyväksytyn kierroksen aikaiseksi vasta viimeisellä yrityksellään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja