F1-kuski siirtymässä toiseen sarjaan? Tallipomo tunnusti neuvottelut

Jatkuuko Leclercin voittoutki? – F1-asiantuntijat ruotivat tulevaa Singaporen kisaa 11:35
Videolla Singaporen GP:n ennakointia.

Formula ykkösten Williamsilla tällä kaudella heikosti suoriutunut Robert Kubica saattaa olla matkalla toiseen autourheilusarjaan, kertoo Autosport. Audin moottoriurheilupomo Dieter Gass tunnusti, että hän on käynyt keskusteluja Kubican taustatiimin kanssa DTM-sarjassa ajamisesta.

Kubica on yksi vaihtoehdoista George Russellin tallikaveriksi F1-kaudella 2020, mutta hän on myös myöntänyt katsovansa eri vaihtoehtoja F1-sarjan ulkopuolella. Kubicalla on aiempaa kokemusta DTM-autolla ajamisesta, sillä hän ajoi tammikuussa 2013 Mercedeksen testeissä. 

– Kubica on mielenkiintoinen kuljettaja DTM:lle. Se on hiukan liian aikaista kommentoida tarkemmin tehdaskuskiemme tilannetta. Jos katson kuitenkin ajassa taaksepäin, niin valmistajien mestaruuden saavuttaminen johtui siitä, että meillä oli vahvat ja tasaiset kuljettajat, Gass sanoo.

– Jokainen kuljettaja on pystynyt nousemaan palkintopallille tai ottamaan paljon pisteitä. Sen vuoksi ei olisi helppoa jatkaa ilman yhtä heistä. En ole henkilökohtaisesti puhunut Kubican kanssa, mutta olen puhunut hänen taustatiimin kanssa, Gass jatkaa.

Audi ei ole kuitenkaan Kubican ainoa vaihtoehto, sillä hänellä on vahva yhteys BMW:n kanssa. Kubica voitti vuonna 2008 Kanadan GP:n BMW Sauberin kuljettajana.

– Robertilla on historiaa BMW:n kanssa. Olemme yhteyksissä hänen kanssaan vuosien varrella, mutta se on mielestäni normaalia, että tarkastelemme eri vaihtoehtoja ajan kuluessa. Se ei mene aina sillä tavalla, että kysyisimme suoraan, joko hän ajaisi ensi kaudella meillä, BMW:n moottoriurheilupomo Jens Marquardt sanoi.

Tiimit tekevät päätöksensä ensi kauden kuljettajien kohdalla DTM:n kauden päätöksen jälkeen. Formula ykköset jatkuvat puolestaan tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Singaporen GP.

Lue myös:

    Uusimmat