F1-talli sekoili vaarallisella tavalla – kuljettajan nopea reagointi pelasti uhkaavalta tilanteelta

Sunnuntain Italian GP:ssä sattui ja tapahtui. Alfa Romeo asensi Kimi Räikkösen autoon väärät renkaat, kun taas McLaren töppäili pahemman kerran Carlos Sainzin varikkopysähdyksen yhteydessä. Jälkimmäinen tapaus kääntyi sangen uhkaavaksi.

Sainz vieraili varikolla kierroksella 29. McLarenin mekaanikoilla oli vaikeuksia espanjalaisen auton toisen eturenkaan kiinnityksen kanssa.

Mekaanikot yrittivät nitkutella rengasta paikoilleen, minkä yhteydessä Sainz oli jo ampaisemassa radalle. Espanjalainen pysähtyi hetkellisesti, mutta jatkoi tämän jälkeen matkaa.

Eturengas ei ollut kuitenkaan kiinni, minkä myötä Sainzin autosta tuli vaarallinen niin muiden kuljettajien, ratavirkailijoiden kuin myös katsojien kannalta.

Sainz itse reagoi asiaan nopeasti, kun hän pysäytti autonsa varikon ulostulon yhteyteen. Näin ollen rengas ei irronnut kunnolla.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo lätkäisi McLarenille 5000 euron sakot tapauksesta. Rangaistus olisi voinut olla vieläkin suurempi ilman Sainzin nopeaa toimintaa.

– Tuomaristo näki, että McLaren päästi Sainzin auton radalle sääntöjenvastaisella tavalla. Huomioimme kuitenkin sen, että kuljettaja pysäytti auton heti kun itse ongelma selkeni hänelle, FIA:n raportissa selostettiin.

Tapaus näkyy ylhäältä videolta.

Sainz kuvaili kyseistä varikkopysähdystä ”katastrofiksi”.

– Siinä tapahtui vähän kaikkea, Sainz kuvaili Autosportin mukaan, jatkaen:

– Valo meni vihreäksi ja luulin, että voisin lähteä liikkeelle. Sen jälkeen se vaihtui punaiseksi, minkä yhteydessä auto nostettiin ylös. Sitten he alkoivat taas ruuvaamaan rengasta, auto tiputettiin alas ja kaikki näytti siltä kuin olisimme valmiita jatkamaan.

– Tuo oli kokonaisuudessaan pienimuotoinen katastrofi, mutta tuollaisia sattuu. Olemme kaikki ihmisiä ja me kaikki teemme virheitä. Ehkä siellä oli joku rikki. Meidän täytyy tutkia tuota, Sainz pohdiskeli.

McLarenin espanjalaiskuljettaja oli tiukasti kiinni kuudennessa sijassa ennen keskeytystä.

Brittitallin kuljettajista Lando Norris nappasi yhden pisteen oltuaan kymmenes.

Lue myös:

    Uusimmat