F1-tähdiltä tyrmäys sarjan isolle sääntömuutokselle – "Kysykää Valtterilta, että miten se toimii!"

F1-sarjaan tehtiin tälle kaudelle isoja sääntömuutoksia muun muassa autojen etu- ja takasiipiin. Näillä haluttiin helpottaa ohittamista. Onnistuiko muutos avauskisan perusteella? Ei.

Sitä mieltä olivat muun muassa hallitseva maailmanmestari, Mercedeksen Lewis Hamilton ja Red Bullin nuori tähti Max Verstappen, jotka olivat Australian GP:ssä palkintokorokkeella kisan voittoon ajaneen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen kanssa.

Kolmikosta Verstappen oli ainut, joka pystyi tekemään selvän ohitusliikkeen kisan aikana. Verstappen kuittasi edessä olleen Ferrarin Sebastian Vettelin kisan ensimmäisellä puoliskolla, nousten lopulta kisassa kolmanneksi.

Sunnuntain GP:n loppuhetkillä Verstappen yritti vielä hiillostaa Hamiltonia, joka piti kuitenkin kakkospaikan hallussaan.

Verstappen otti koko sääntömuutosasiaan vitsikkään linjan.

– Kysykää Valtterilta, että miten se toimii! Verstappen murjaisi ja viittasi ylivoimaiseen voittoon ajaneeseen Bottakseen.

– Ei eroa, Hamilton kuittasi asian lyhyesti.

Vastaus ei muuttunut tarkentavien kysymysten yhteydessä.

Verstappenin mukaan muutos saattaa näkyä paremmin muun muassa seuraavassa kisassa Bahrainissa, jossa on luvassa pidempiä suoria.

– Ainoa positiivinen juttu on se, että DRS:n vaikutus on kasvanut, Verstappen viittaa avattavaan takasiipeen.

– Se on paljon voimakkaampi kuin viime vuonna, mutta silti, toisen auton perässä ajaminen tuottaa edelleen paljon turbulenssia, hollantilaiskuski perkasi.

Kisan voittaja Bottas ei pystynyt ottamaan kunnolla kantaa aiheeseen.

– En päässyt tarpeeksi lähelle (kierroksia hitaampia), jotta olisin nähnyt eron, suomalaiskuski tuumasi.

Lue myös:

    Uusimmat