"Teimme kaiken oikein" – jossittelun tyrmännyt Max Verstappen käänsi huomion kärkikaksikon ylivoimaan

Max Verstappen menetti voiton Unkarin GP:n loppuhetkillä, mutta Red Bull -kuski vaikutti tyytyväiseltä kisan jälkeen. 

Uransa ensimmäisen paalun lauantaina ajanut Verstappen piti johtopaikkansa lähdössä ja ensimmäisen varikkostopin jälkeen. Häntä uhannut Mercedeksen Lewis Hamilton turvautui kisan puolivälin jälkeen yllätystaktiikkaan: Hamilton meni varikolle toistamiseen ja otti alle tuoreet keskikovat renkaat. 

Verstappenin johto kasvoi 20 sekuntiin, mutta puolustava mestari lähestyi kierros kierrokselta ja meni lopulta ohi neljä kierrosta ennen ruutulippua

Kisan jälkeen jossittelua riitti siitä, olisiko Verstappeninkin pitänyt tulla toiselle varikkovisiitille. Hollantilaisen mielestä tämä oli turhaa. 

– Teimme kaiken oikein tänään. Kun on toisena, on helpompi ottaa riski ja mennä kahden stopin taktiikkaan. Se toimi heille, Verstappen totesi C Morelle.

Verstappen olisi kaivannut autoonsa hieman lisää vauhtia. 

– Sitä (vauhdin puutetta) ei pidä kuitenkaan hävetä, sillä kun katsoo muuta joukkoa, olimme Lewisin kanssa selvästi nopeimmat, Red Bull -tähti selvitti kotisivuillaan

Tämä pitää paikkansa. Kolmanneksi tullut Ferrarin Sebastian Vettel hävisi Verstappenille peräti 43 sekuntia, ja hollantilainen teki vielä yhden varikkostopin tätä enemmän. 

Hamilton johtaa MM-sarjaa 62 pisteen erolla tallitoveriinsa Valtteri Bottakseen ja 69 pinnalla Verstappeniin. Voisiko Verstappen haastaa Hamiltonin vielä mestaruudesta?

– On liian aikaista sanoa, mutta tänään olisi pitänyt voittaa. Mielestäni Mercedes on edelleen nopein auto, Verstappen summaa. 


Lue myös:

    Uusimmat