F1-tähdeltä mehukas ennustus perjantain testipäivästä, Valtteri Bottaskin innostui jo

F1:n testijakso huipentuu perjantaina ajettavaan kuudenteen ja viimeiseen testipäivään. Perjantain kaksi nelituntista sessiota ovat talleille ja kuljettajille viimeinen mahdollisuus viilata autoaan ennen 15. maaliskuuta alkavaa kautta.

Tämän vuoden testeissä on jo ajettu kovempaa kuin Barcelonan radalla järjestetyissä testeissä koskaan ennen. Silti autojen absoluuttinen suorituskyky, aika-ajovauhti, on vielä monilta osin arvoitus.

Valtteri Bottas latasi testien pohjat ensimmäisen testiviikon kolmantena ja viimeisenä ajopäivänä, mutta toisella viikolla tallit ovat keskittyneet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vain pidempiin vetoihin, niin sanottuihin kisasimulaatioihin.

Jos tähän mennessä valtaosa kilometreistä on ajettu rengaspaletin kovemmilla seoksilla, perjantain päätöspäivänä nähtäneen yhä enemmän myös C4- ja C5-rengasta – siis niitä kaikkein nopeimpia seoksia.

Esimerkiksi Bottas sanoi torstaina, että viimeisenä testipäivänä voidaan keskittyä suurten säätömuutosten sijaan enemmän hienosäätöön. Bottas sanoi, ettei oikein edes malta odottaa sitä, että pääsee ajamaan autoa välillä vähän kevyempänäkin.

Myös monien muiden tallien kuljettajat ovat antaneet samansuuntaisia kommentteja. Kaikkein ytimekkäimmin asian ilmaisi McLarenin Carlos Sainz.

– Loppujen lopuksi kaikki tallit tulevat todennäköisesti ajamaan pehmeimmillä renkailla, joten näemme perjantaina kovia aikoja. Me ainakin haemme kovaa aikaa, Sainz sanoi.

– Toki, todennäköisesti silti on talleja, jotka eivät näytä ihan kaikkea. On mahdollista, että moottoritehoja pidetään alhaalla, mutta tulemme kyllä näkemään kovia aikoja.

Perjantaina radalla nähdään molemmat suomalaiset. Bottas ajaa iltapäivän, Alfa Romeon Kimi Räikkönen koko päivän.

Lue myös:

    Uusimmat