F1-asiantuntija teki hätkähdyttävän huomion Valtteri Bottaksen ajamisesta: "Miten hyvä tuo auto oikein on?!!"

7:49
C Moren F1-selostaja Niki Juusela ja asiantuntija Aaro Vainio perkaavat videolla Barcelonan F1-testien toisen viikon asetelmia.

Entinen F1-kuljettaja, nykyisin muun muassa Sky Sportsin ja Autosportin asiantuntijana toimiva Karun Chandhok asettui torstaina aamupäivällä Barcelonan radan varteen silmäilemään F1-tallien suorituskykyä.

Chandhok seurasi toiseksi viimeistä testipäivää ensin radan kolmannessa ja neljännessä mutkassa. Harjaantunut silmä poimi kärkitallien autoista selkeitä eroja nopeassa mutkassa.

Mercedes näyttää uskomattoman tasapainoiselta ja helposti ajettavalta. Ferrari näyttää painavalta, ja bensaa on melko paljon. Red Bull vaikuttaa kulmikkaalta. Racing Point on paras keskikastista, etupää näyttää terävältä, Chandok tviittasi radan varresta.

Hetkeä myöhemmin Chandhok oli siirtynyt radan yhdeksänteen, niin ikään hyvin nopeaan mutkaan.

Yksi auto oli taas ylitse muiden.

– Näin juuri Valtteri Bottaksen ajavan ysimutkan läpi likaisessa ilmassa AlphaTaurin perässä, eikä hän nostanut juurikaan jalkaa kaasulta. Miten hyvä tuo auto oikein on?!! Chandhok tviittasi.

Mercedeksen nimissä on testien kaksi tähän mennessä kovinta kierrosaikaa. Bottas kiersi radan viime viikolla aikaan 1:15,732 ja Lewis Hamilton aikaan 1:16,516. Bottaksen noteeraus jäi vain kolmen kymmenyksen päähän hänen viime vuoden aika-ajoissa tekemästään rataennätyksestä.

Toisella testiviikolla Mercedes ja muut tallit ovat keskittyneet pääosin pidempiin vetoihin, niin sanottuihin kisasimulaatioihin. Bottas ja Hamilton ajoivat keskiviikkona tallilleen 179 kierrosta, enemmän kuin ketkään muut. Torstaiaamu alkoi öisen vesisateen johdosta verkkaisesti, mutta Bottas sai taas kasaan yhden suurimmista kierrosmääristä, 47 kierrosta.

Iltapäivällä Mercedeksen testivastuuta hoitaa Hamilton.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.