F1-sarjassa nähtiin erikoinen farssi – kunnia jälkikäteen uuteen osoitteeseen

F1-sarjan Itävallan GP:n päivän kuljettajan kunnia on osoitettu jälkikäteen uuteen osoitteeseen.

Formula ykkösissä fanit saavat äänestää päivän kuljettajasta. Sunnuntaina suurta ihmetystä herätti se, että F1 julkisti Williamsin Robert Kubican voittaneen äänestyksen ja olevan päivän kuski.

Puolalainen oli oli koko joukon viimeinen, 20:s, ja hänet ohitettiin peräti kolmesti kierroksella. Äänestyksen tulosta pidettiin kauttaaltaan farssina.

Nyt, kaksi päivää myöhemmin, F1-sarja ilmoittaa, että Kubican suuressa äänipotissa oli kyse "teknisestä virheestä" ja päivän kuski -äänestyksen on todellisuudessa voittanut Red Bullin Max Verstappen.

Verstappen voitti Itävallan kisan, vaikka hän sai huonon lähdön ja putosi kakkosruudusta seitsemännelle sijalle. Hollantilainen teki sittemmin komean nousun, joka huipentui loppukierroksilla röyhkeään ohitukseen kisaa johtaneesta Ferrarin Charles Leclercistä

Verstappen sai F1-sarjan mukaan murskaavat 74 prosenttia äänistä. Leclerc oli saanut 11 prosentin ja McLarenin Carlos Sainz seitsemän prosentin potin. Sainz nousi kisassa 19. ruudusta kahdeksanneksi.

Kubican tulosta ei nyt – oikeassa tulosjutussa – edes mainita.