Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson välisen tuomion syy paljastui – FIA-pomo nostaa tapauksen keskusteluun kaikkien kuskien kanssa

1:46
Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson välillä rytisi USA:n GP:ssä. Tästä tilanteesta Alonso olisi halunnut sijoituksen takaisin itselleen.

F1-sarjan kilpailujohtaja Michael Masi kertoo ottavansa Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson välillä epäselvyyttä herättäneen ohitustilanteen puheeksi seuraavassa kuskipalaverissa.

Räikkönen painoi sunnuntai-illan Yhdysvaltain GP:ssä Alonson ohi tämän tehdessä kovaa vastarintaa. Espanjalainen ajatti Räikkösen aivan ykkösmutkan ulkoreunaan sillä seurauksella, että autot osuivat yhteen.

Osia autostaan menettänyt Räikkönen pääsi jatkamaan matkaa, mutta Alonson mukaan suomalainen olisi ansainnut tilanteesta rangaistuksen. Alonsoa oli itse määrätty kertaalleen antamaan sijoitus takaisin Räikkösen tallikaverille Antonio Giovinazzille. Hän viittasi myös Carlos Sainzille avauskierroksen ohituksesta annettuun vastaavaan käskyyn.

– Meidän piti antaa sijoitus takaisin, koska ajoimme radan ulkopuolella täydellä kaasulla, mutta Kimin ei pitänyt. Siksi se tuntui minusta epäjohdonmukaiselta, Alonso kommentoi.

Alonso kertoo pistemahdollisuuksiensa menneen paikan luovuttamisen ja Räikkösen kanssa käydyn taistelun seurauksena. Hän kuitenkin totesi, että peli olisi joka tapauksessa ollut hetken päästä pelattu, kun hänen Alpinensa takasiipi hajosi.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi sanoo ottavansa asian esiin seuraavassa kuskitapaamisessa Meksikossa.

– Voin ymmärtää hänen turhautumisensa. En ole kuullut siitä, mutta voin ymmärtää sen, Masi kommentoi The Race -sivuston mukaan.

– Päätös hänen ja Kimin mutkassa yksi tapahtuneesta tilanteesta oli selvästi marginaalinen. Meidän täytyy keskustella siitä seuraavassa kuskipalaverissa kaikkien kuskien kanssa.

– Luulen, että tarinassa on kaksi puolta: tietysti itse ohitus ja radalta ulos pakottaminen. Ja myös ohituksen jälkeiset tapahtumat. Puhumme siitä porukalla seuraavassa tapaamisessa, Masi lupasi.

Kun Masilta kysyttiin tarkennusta annettuun tuomioon, hän myönsi, että Alonson toiminta Räikkösen pakottamisessa ulos radalta oli merkittävämpi tekijä kuin Räikkösen radalta poistumisesta saama etu.

– Juuri näin. Osuit naulan kantaan, Masi vastasi.

– Siksi se päätös oli rajatapaus. Meillä oli kaksi elementtiä tarkasteltavana, ja päätös tehtiin tältä pohjalta. He tekivät linjanvedon, että ”annetaan asian olla”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja