F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Forbes: F1 voi turvautua jättimäiseen pelastusrenkaaseen – taustalla satoja miljoonia euroja

1:43
Videolla puhetta F1:n tulevaisuudesta ja siihen liittyvistä uhista.

Talouslehti Forbesin ja luottoluokitusyhtiö Moody'sin mukaan F1-sarjalla on olemassa jättimäinen rahasto, johon se voi turvautua, mikäli uutta F1-kautta ei pystytä viemään läpi.

F1-kauden piti alkaa maaliskuun puolessa välissä Australian Melbournessa. Kisan alla yksi McLarenin työntekijöistä sai koronavirustartunnan, minkä myötä kisa päätettiin perua.

Tämän jälkeen kauden alkua on viety isoin harppauksin eteenpäin.

Koronaviruspandemia aiheuttaa yhä valtavaa epävarmuutta maailmalla. Tällä hetkellä kukaan ei tiedä, kuinka kauan virus sekoittaa yhteiskuntien toimintaa.

Samalla F1-kauden kohtalo on isojen kysymysmerkkien kohteena.

Kauden siirtyminen rasittaa jo nyt F1-talleja. Formuloissa eri tallien tulot koostuvat sponsorisopimuksista, palkintorahoista sekä tallien omistajien tukipaketeista. Koko kauden peruuntuminen merkitsisi talleille valtavia taloudellisia haasteita.

Talouslehti Forbesin mukaan F1-sarja (Formula One Group) haluaa kuitenkin auttaa talleja vaikean ajan keskellä. Raportin mukaan sarjan (FOG:n) hätävarakassa on peräti 900 miljoonan dollarin (828 miljoonaa euron) suuruinen. Tämä kostuu 400 miljoonan dollarin (368 milj. €) nettovarallisuudesta ja 500 miljoonan dollarin (460 milj. €) lainamahdollisuuksista.

Luottoluokitusyhtiö Moody's uskookin, että F1 pystyy selviämään vaikeuksista, mikäli sarja vain haluaa auttaa siihen osallistuvia tahoja.

Forbesin jutussa mainintaan myös se, että poikkeustila voi johtaa entistä rajumpiin kulukattoratkaisuihin. F1 on ollut tuomassa budjettikattoa sarjaan – osana isompia sääntömuutoksia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja