F1-sarjan jättäneet kuljettajat saivat hulppean läksiäislahjan – tallipäällikkö halusi välttää yleisen virheen: "Typerät lahjat heitetään roskiin"

Haas-talli antoi Romain Grosjeanille ja Kevin Magnussenille komeat läksiäislahjat: molemmat saivat tallin tämän vuoden menopelin, VF-20-auton, ohjauspyörän.

Vuonna 2009 F1:ssä debytoinut Grosjean ajoi Haas-tallissa sen ensimmäisestä F1-osakilpailusta, vuodesta 2016 lähtien. Vuonna 2014 ykkösissä debytoinut Magnussen kiinnitettiin talliin vuosi Grosjeanin jälkeen.

He molemmat jäivät kauden 2020 jälkeen ilman tallipaikkaa, kun Haas päätti pestata ensi kaudeksi F2-kuljettajat Mick Schumacherin ja Nikita Mazepinin.

Tallipäällikkö Günther Steiner halusi antaa tallin jättäville kuljettajille sellaiset läksiäislahjat, joille nämä osaisivat antaa arvoa, ja päätyi ohjauspyöriin.

– He saavat paljon lahjoja, jotka viedään sitten varastoon ja jätetään sinne viideksi vuodeksi. Sitten kun he siivoavat varastoa, he heittävät nämä lahjat roskiin, koska niin käy typerien lahjojen kohdalla. Kun saa lahjaksi ohjauspyörän, sitä kunnioittaa, koska sellaisia on erittäin vaikea saada, Steiner taustoitti päätöstään Racefans-sivuston mukaan.

Nykyaikaisen ohjauspyörän rahallinen arvo huitelee kymmenissä tuhansissa, joidenkin arvioiden mukaan jopa sadoissa tuhansissa euroissa.

– Tämä kaikki hoidettiin ihan viime hetkillä. Se taisi olla ensimmäisessä kisassa Bahrainissa, kun juttelin Kevinin kanssa ja hän sanoi haluavansa ohjauspyörän. Tiesin, että minulla olisi sellainen. Tiesin sen, koska hän oli kysynyt minulta jo aiemmin. Hän halusi aina saada sellaisen.

Magnussen ajaa ensi kaudella Pohjois-Amerikassa kilpailtavassa urheiluautojen IMSA-sarjassa. Hänet nähdän Chip Ganassi -tallissa, Cadillacin DPi-V.R. -prototyyppiauton ratissa.

F1-kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa loukkaantuneen Grosjeanin tulevaisuudenkuviot eivät ole vielä selvinneet.

Lue myös:

    Uusimmat