Romain Grosjean pyörsi perheelleen tekemän lupauksen – jakoi kuvan ja ilouutisen kovia kokeneesta kädestään

Entinen F1-kuljettaja Romain Grosjean läpäisi keskiviikkona Indy 500 -kisan tulokkaille suunnatun testiohjelman, joten nyt hänellä on mahdollisuus osallistua legendaariseen kilpailuun ensi toukokuussa.

Grosjeanin, 35, hyppy formuloista IndyCariin on ollut onnistunut, sillä hän ajoi viime kaudella kolme palkintosijaa Dale Coyne Racing -tallissa.

Ranskalainen oli aiemmin luvannut perheelleen, ettei ajaisi lainkaan kovavauhtisia ovaalikisoja, mutta kun hän siirtyi viime kuussa Indy-voimatalliin Andretti Autosportiin, mieli muuttui.

– En voi yltää (sarjan) kärkikymmenikköön, jos en aja kaikkia kisoja. He haluavat minun taistelevan mestaruudesta ja ajavan kärjessä. Olen sinut päätökseni kanssa, urallaan 179 F1-kisaa ajanut Grosjean kommentoi Reutersin mukaan.

Grosjean oli tehnyt lupauksen perheelleen ajettuaan ulos lähes kohtalokkaasti Bahrainin F1-kisassa vajaa vuosi sitten. Hän sai hurjassa tilanteessa muun muassa palovammoja vasempaan käteensä.

Hän jakoi maanantaina Twitterissä kuvan (alla) kädestään. Ranskalaisen mukaan lentomatkat ovat olleet epämukavia käden kannalta, mutta viimeisin matka oli sujunut kivuitta.

Grosjean ajoi keskiviikkona ensimmäiset kierroksensa Indy 500 -kisan näyttämöllä, Indianapolis Motor Speedway -radalla. Haastavalla ovaalilla on mittaa 2,5 mailia eli noin neljä kilometriä.

Sade keskeytti Grosjeanin ja seitsenkertaisen Nascar-mestarin Jimmie Johnsonin tulokastestit, mutta heidän papereihinsa lyötiin leimat, vaikka kierrosmäärä jäi muutaman ovaalinmitan vajaaksi. He voivat viimeistellä testit huhtikuussa.

– Se meni melko hyvin. Stressasin eniten sitä, mikä ensimmäisen kierrokseni keskinopeus on. En tiennyt mitä odottaa, kun nopeus on 205 mailia tunnissa (noin 330 kilometriä tunnissa), mutta se meni sujuvasti. Sitten homma on hauskaa, kun nopeus nousee 350 kilometriin tunnissa, Grosjean totesi.